Летящ старт за "Каните": Сабаленка и Бадоса надвиха бивша шампионка от Шлема и "детето чудо"

от в 17:37 на 21.12.2023
Мартин Петков

Отборът на "Каните", от който е част и родната ни първа ракета Григор Димитров, стартира по мечтан начин на демонстративния турнир World Tennis League и записа първа победа в съревнованието с "Орлите". В откриващия двубой на корта излезе дуото Арина Сабаленка / Паула Бадоса, които демонстрираха отличното си разбирателство нагледно и надделяха с крайното 6:3 над двойката, съставена от София Кенин и 16-годишното дете чудо Мира Андреева.

По този начин "Каните" повеждат в общия резултат на сблъсъка с 6:3 точки, преди след броени минути да започне мачът на смесени двойки, където ще наблюдаваме отново Бадоса, но в този случай рамо до рамо с любовта в живота си Стефанос Циципас, като ще срещнат Даниил Медведев и София Кенин.

Началото на двубоя протече с известна доза оптимизъм за съотборничките на родната ни първа ракета, които умело дирижираха събитията при размените от основната линия, но за сметка на това в близост до мрежата изпитваха колебания. Въпреки неточностите си при играта от въздуха, Сабаленка и Бадоса скоропостижно разполагаха с ранен брейкбол в срещата, ала Андреева изпълни отличен сервис и равенството в резултата остана на почит. Оттам насетне обаче световната номер две взе на практика всичко в свои ръце, като зададе твърде високо темпо на игра и се представяше повече от превъзходно във всеки един аспект, при което до голяма степен собственоръчно изкова пробив аванс за отбора си и без излишни проблеми, доведе събитията до успех в полза на "Каните".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за "Каните": Сабаленка и Бадоса надвиха бивша шампионка от Шлема и "детето чудо" Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | Арина Сабаленка | григор димитров | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook