Лион: Гаске напомни за себе си и спря Шварцман; Пропадането на Монфис продължава

от в 14:36 на 20.05.2021
Владислав Риждов

Ришар Гаске най-после напомни за себе си и постигна първа победа над топ 10 състезател от над две години насам. Ветеранът се поздрави с триумф над Диего Шварцман с 6:3 7:5 и продължи към фазата на финалната осмица, където го очаква тежък сблъсък срещу Карен Хачанов.

Световният номер 52 стартира вихрено, като направи пробив в самото начало и поддържаше преднината си с лекота до 4:2 в своя полза. Тогава аржентинецът получи шанс да осъществи рибрейк, само че непоставеният играч намери началния си удар и оттам насетне нямаше проблеми да спечели откриващия сет.

Втората част предложи купища обрати, а в началото станахме свидетели на цели четири последователни пробива. Играта продължи напълно равностойно в следващите минути, но Гаске беше по-агресивен в действията си и заслужено получи възможност да сервира за победата при 5:4 в негова ползва. Тогава местният представител допусна известни колебания, които дадоха възможност на Шварцман да достигне до паритет, но в крайна сметка бившият номер 7 се събра и довърши започнатото.

Йошихито Нишиока също класира за четвъртфиналите на турнира в Лион. Японецът отстрани след обрат петия в схемата Гаел Монфис - 4:6 6:3 7:6(2) и очаква един измежду Стефанос Циципас и Томи Пол в следващия си мач.

Пръв французинът си изгради аванс в резултата, повеждайки с 3:1, но Нишиока съумя да върне паритета в резултата. Монфис обаче бе по-настоятелен от двамата и отново си осигури аванс в резултата. Световният номер 14 този път не допусна нови спадове в играта си и остана солиден от основната линия, което му донесе и успеха в първата част.

В началото на втория сет и двамата имаха възможности за брейк, но ги пропиляха. Все пак по-добрата игра на Нишиока даде резултат и той пръв проби съперника си в четвъртия гейм. Нисичкият японец съумя да задържи преднината си без да предприема излишни рискове, изчаквайки грешки на своя противник. Световният номер 60 съумя да вкара мача в решителна част, след като записа втория сет на сметката си.

Двамата започнаха добре в третата част, като нямаха проблеми на собствен сервис, а впоследствие си размениха по един пробив, за да поддържат равенството. Въпреки че печелеха убедително своите подавания, Монфис и Нишиока влизаха във все по-дълги разигравания от дъното на корта. В тайбрека първите две точки бяха решени след минипробиви, след което инициативата се прехвърли на страната на левичаря от Япония. Нишиока направи много малко грешки, а изтощеният Монфис не намери сили да навакса разликата в резултата и така азиатецът продължава към следващата фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лион: Гаске напомни за себе си и спря Шварцман; Пропадането на Монфис продължава Владислав Риждов
Теми:  
atp | лион | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook