Лопес напусна BNP Paribas Open още на старта, Нишикори с впечатляващ обрат

от в 07:44 на 08.10.2021
Диана Андреева

Фелисиано Лопес напусна BNP Paribas Open 2021 още на старта! Испанският ветеран отстъпи на представителя на домакините Томи Пол в последователни сетове - 6:3 7:6(3). В 17-ото си участие в Индиън Уелс Лопес показа слаба игра и заслужено допусна поражение още в самото начало, като за пореден път в своята кариера не съумя да премине първия кръг в "Рая на тениса", както е известен още турнирът в Калифорния. 

Победителят Пол очаква започващия директно във втори кръг Душан Лайович. Сърбинът, който е поставен под номер 28 прогресира автоматично до този етап на надпреварата, където обаче ще трябва да покаже тенис на високо ниво, в случай, че иска да спре набралия скорост Пол. През сезона до момента Томи далеч не показва желаните резултати, ала сякаш условията в Калифорния му паснаха отлично през днешния ден, защото не остави никакви шансове на своя именит опонент. 

Друг бивш четвъртфиналист на турнира - Кей Нишикори, показа сериозни колебания в откриващия си мач в надпреварата, но все пак намери сили да се справи с Жоао Соуса. Двубоят бе изпълнен с куп обрати, но все пак японецът доминира в ключовите моменти и в крайна сметка се поздрави с успех - 6:7(5) 6:3 6:2. 

Първият сет се разви чудесно за Соуса, който със сигурност изигра най-добрия си мач от началото на 2021. Бивш представител на топ 30, в момента Жоао е далеч от върховата си форма, но с лекота откри общия резултат в мача с Нишикори в своя полза. Впоследствие Кей продължи да допуска  непредизвикани грешки, което в комбинация със слаба ефективност при начален удар, му коства изоставане с пробив и във втората част. 

Макар и всичко за почитателите на Нишикори да изглеждаше загубено, японецът коренно промени стратегията си. Кей започна да показва далеч по-агресивен тенис, а това даде мигновен резултат, защото той съумя да възвърне паритета в сетовете, а впоследствие и да се поздрави с крайната победа. Следващото препятствие по пътя му е 18-ият поставен Дан Еванс. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес напусна BNP Paribas Open още на старта, Нишикори с впечатляващ обрат Диана Андреева
Теми:  
жоао соуса | кей нишикори | тенис турнир в индиън уелс | томи пол | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook