Маю: Джокович ще счупи всички рекорди и пак ще е недооценен; безкрайно несправедливо е

от в 12:14 на 28.02.2023
Калоян Соколов

Вчерашният ден маркира поставянето на още един невероятен рекорд от страна на Новак Джокович. Сърбинът започна своята седмица номер 378 на върха в световната ранглиста, което е абсолютен рекорд в ATP и WTA Тура. Досегашното най-добро постижение се държеше от Щефи Граф, която е прекарала точно седем дни по-малко начело на женската тенис класация, а Ноле изглежда във великолепна физическа форма, съдейки по началото му през новия сезон и изглежда в позиция тепърва да подобрява още много исторически постижения. 

Множество колеги на Джокович пък не пропуснаха да го поздравят за успеха, като френският ветеран Никола Маю говори за наследството в спорта на балканеца и го защити от всички негови критици, които се опитват да омаловажат значението на резултатите му:

На този етап е ясно, че Новак ще счупи всички рекорди в тениса. Въпреки това обаче, то споровете за определянето на най-великия тенисист ще продължат да все толкова разгорещени, което нямаше да се случи, ако Роджър Федерер или Рафаел Надал бяха в същата позиция. Мисля, че Джокович е недооценен от много хора и напълно го разбирам, когато казва, че винаги ще се намерят недоволни, каквото и да направи. Истината, е че Новак понякога е по-емоционален от необходимото на корта, но той е само човек и намирам за безкрайно несправедливи множеството критики по негов адрес през годините - категоричен е притежателят на всички трофеи от Шлема в игрите по двойки.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маю: Джокович ще счупи всички рекорди и пак ще е недооценен; безкрайно несправедливо е Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | никола маю | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook