Макенроу: Умолявал съм Кирьос да бъде по-сериозен; той може да е голям шампион

от в 10:53 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Джон Макенроу никога не е криел симпатиите си към Ник Кирьос и не е трудно да разберем защо това е така, имайки предвид сходствата между тях. Австралиецът и американецът винаги са имали репутацията на антисистемни играчи, които притежават невероятен потенциал, но и изключително саморазрушителен характер, а това е и причината да бъдат толкова обичани от публиката.

Бившият състезател обаче съумява да пребори своите демони на корта и се превръща в едно от величията на тениса, докато кариерата на Кирьос определено можеше да се развие в пъти по-успешно. Все пак изглежда, че Ник е решил да направи един последен опит да оползотвори безспорния си талант и вече е само на една победа от тазгодишната титла на Уимбълдън, а именно Макенроу е един от най-щастливите хора от този факт, споделяйки следното пред медиите:

С цялото ми уважение към Кристиан Гарин, но Кирьос определено получи прекрасен жребий в негово лице, за да се класира напред. Ник никога не беше продължавал към полуфиналите на турнир от Шлема и имаше лукса да избегне някой измежду Надал и Джокович, излизайки в мача като фаворит. Случилото се с Надал е безкрайно неприятно, но се радвам страшно много за Ник Кирьос. Това момче притежава невероятен тенис интелект и е харесвано от почти всички в съблекалнята. Вярвам, че не се е появявал по-талантлив тенисист от Кирьос в последните 10 години. В миналото той не беше достатъчно постоянен в изявите си и предпочиташе да излезе навън за някоя бира, отколкото да се труди здраво. Това нямаше как да не се отрази негативно на резултатите му, а самият аз съм го умолявал да бъде по-сериозен. Този човек носи огромен интерес към играта и е ключова фигура в света на тениса. Знам колко много неща са способни да го изкарат от равновесие, тъй като съм минавал през същото, но Ник притежава всичко да бъде голям шампион и е време да го покаже - завърши някогашният водач в световната ранглиста.

Източник: Tennis365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Умолявал съм Кирьос да бъде по-сериозен; той може да е голям шампион Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон макенроу | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook