Мариан Вайда: Джокович е въплъщение на съвършеното и затова хората му завиждат

от в 23:07 на 15.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович често е представян в лоша светлина от световните медии, а неговите изказвания и постъпки винаги биват значително по-сурово осъждани от тези на неговите колеги, за сметка на благотворителните инициативи, в които световният №1 непрекъснато взима участие и които сякаш остават на заден план в очите на тенис общността. Дългогодишният наставник на сърбина - Мариан Вайда, наскоро коментира този двоен стандарт, който се налага от журналистите по света, като според него причината за целия негативизъм към неговия подопечен е именно съвършенството, до което Ноле се приближава през последното десетилетие.

"Медиите пишат всякакви неща по негов адрес, може би, за да повлияят на общественото мнение. Понякога те се съсредоточават единствено върху грешките му и не обръщат внимание на добрата му страна. Той е фантастичен, изключително приятен и позитивен човек, който предава положителната си енергия и на околните. 

Хората подкрепят повече аутсайдера в мача, тъй като Новак е прекалено доминиращ на корта и те не искат да го виждат да печели отново и отново. Неговото господство е толкова силно, че зрителите му завиждат, откривайки в негово лице съвършенството, и си задават въпроса: "Как е възможно всичко това? Как може някой да печели толкова много?". Те просто не могат да повярват на случващото се.

Нормално е публиката да иска да вижда различни шампиони. Медиите промотират Федерер, Надал, новата вълна млади играчи. Да, пишат се и материали за Джокович, но моето мнение е, че той заслужава повече позитивна енергия от тяхна страна, защото е истински шампион", завърши Вайда.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мариан Вайда: Джокович е въплъщение на съвършеното и затова хората му завиждат Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook