Маркос Жирон надви Беретини след трисетов двубой!

от в 11:32 на 04.11.2020
Диана Андреева

След много оспорван двубой, Матео Беретини загуби на старта в Париж! Младият италианец не беше играл официален мач от Ролан Гарос насам, като завръщането му на корта не бе успешно, тъй като след 6:7(3) 7:6(0) 5:7 отстъпи на световния номер 91 Маркос Жирон.

След близо три часа прекарани на корта, 27-годишният Жирон достигна до първия си успех над играч от топ 10 в световната ранглиста. Благодарение на вчерашния си триумф, на 1/8-финалите американецът ще срещне победителя от мача между Милош Раонич и Пиер-Юг Ербер, който ще се проведе по-късно през днешния ден.

Във вчерашната си среща Маркос показа много убедителна игра както от дъното на корта, така и на мрежата. Независимо че се поддаваше на напрежението на моменти, Жирон успя да издържи до края на срещата, за да може да си поздрави с успех в този толкова напрегнат двубой.

Беретини от своя страна срещаше известни затруднения на сервис, поради което по-трудно печелеше подаванията си. Независимо от агресивната си игра, Матео така и не успя да вземе инициативата в свои ръце, позволявайки на опонента си да контролира разиграванията, и по този начин в крайна сметка отстъпи, с което се отдалечи още повече от участие на турнира в Лондон по-късно през месеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маркос Жирон надви Беретини след трисетов двубой! Диана Андреева
Теми:  
маркос хирон | матео беретини | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook