Медведев: Битката за последните две позиции в Торино е вълнуваща за проследяване

от в 07:09 на 02.11.2021
Диана Андреева

Остатъкът от сезона ще сложи подобаващ край на една истински вълнуваща година в мъжкия професионален тенис. Не само феновете, но и самите играчи с нетърпение очакват да разберат как ще се развият последните няколко събития, а най-вече Nitto ATP Finals 2021. Относно вълнението за надпреварата в Торино говори настоящия притежател на титлата Даниил Медведев, а ето какво точно сподели той:

"Постоянно следя битката за ATP финалите, но не защото се притеснявам срещу кого бих могъл да играя, а защото наистина е интересно. В момента има две свободни места и трима играчи, които имат реални шансове да ги заемат. Каспър Рууд е малко пред останалите и затова в момента е в по-добра позиция, но разликите не са големи. Предстоят два турнира, в които всичко е възможно. 

И тримата имат възможност да спечелят още много точки. Също така обаче могат и да отпаднат в първи кръг, а зад тях има още няколко състезатели, които също имат теоретични шансове да се класират, ако се представят силно в Париж. Сигурен съм, че другата седмица ще видим някои от тях и в Стокхолм. Надпреварата е много интересна и равностойна. Определено няма да се учудя, ако всичко се реши в последния ден от сезона.
Предстоят ми три турнира до края на годината и в два от тях мога да спечеля точки за ранглистата.

Искам да печеля всеки турнир, защото знам, че съм способен да го направя. Все още не се чувствам достатъчно комфортно на някои настилки, но въпреки това амбицията ми винаги е една и съща. Миналата година спечелих последователно титлите в Париж и Лондон. Чувството е неописуемо, но не е никак лесно да се постигне подобен успех. В момента има много страхотни играчи, които също имат сериозни шансове да завършат сезона и с двата трофея. Зверев се намира в чудесна форма, а освен това Новак винаги е много труден противник. Той е фаворит, независимо срещу кого играе." - завърши Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Битката за последните две позиции в Торино е вълнуваща за проследяване Диана Андреева
Теми:  
atp finals | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook