Медведев: Кирьос игра на едно ниво с Надал и Джокович; може да спечели турнира

от в 12:36 на 05.09.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да претърпи двойно разочарование през изминалата нощ, тъй като оваканти титлата си на US Open, губейки осминафиналната си среша от Ник Кирьос. Тези новини далеч не бяха единствените негативни за руснака, който също така ще трябва да се раздели с лидерската си позиция в световната ранглиста. На фона на всичко това, то Медведев демонстрира прекрасно отношение на последвалата си пресконференция и не пропусна да отправи сериозни суперлативи към опонента си:

"Кирьос игра отлично, но мачът беше много равностоен до началото на третия сет. След това той постепенно започна да ме превъзхожда. Физически започнах да се чувствам по-зле към края на срещата, но може при него нещата да са били дори по-зле. Планът ми беше да не му позволявам да използва тактиката сервис-воле, ала в един момент усетих как посрещам прекалено навътре в корта и смених позицията си, което веднага го накара да ме атакува и се справи отлично с изпълнението на плана си.

Винаги се разболявам поне веднъж по време на турнирите в Северна Америка, само че това изобщо не е оправдание, защото в Монреал бях напълно здрав и въпреки това загубих от него. По мое мнение днес Ник игра на нивото на Джокович и Надал, въпреки че е трудно да ги сравняваме, имайки предвид разликата им в стиловете. Неговият сервис е невероятен, а играта му от основната линия също е отлична и нямаш чувството, че получаваш някакво предимство, когато влезеш в разиграване с него. Това е играч, който притежава всеки един удар и определено може да спечели турнира, ако запази същото равнище на игра, но тепърва му предстоят сблъсъци с още по-трудни съперници.

С Ник се уважаваме много и по никакъв начин не ми е попречил да се концентрирам върху играта. Истината е, че не се знае какво ще се случи в бъдещето, тъй като и двамата имаме много бурни характери и може да се случи нещо, след което повече никога да не си проговорим повече. Засега обаче имаме много добра връзка помежду си. Разочарован съм, само че нямам намерение да се затварям в стаята си и да плача. Може би няколко дни ще гледам сериали на лаптопа си, ала животът продължава и просто трябва да подобря представянето си в надпреварите от Шлема, за да се завърна отново на върха" - завърши настоящата първа ракета на света.

Източник: Firstsportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Кирьос игра на едно ниво с Надал и Джокович; може да спечели турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | интервюта | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook