Медведев показа отлична игра и отстрани Поспишил в три сета

от в 06:54 на 09.02.2021
Валери Андреев

Даниил Медведев започна категорично участието си на Australian Open след 6:2 6:2 6:4 срещу канадеца Вашек Поспишил. Руснакът показа отлична игра и в хода на целия двубой успяваше да доминира уверено и да натиска съперника си, с което и не позволи на Вашек да има каквито и да е шансове по време на срещата. На свой сервис пък Медведев показа характерната си постоянност и безпроблемно минаваше през своите подавания.

Поспишил опита да заложи на комбинацията сервис-мрежа в началото на мача, ала това не му носеше почти никакви позитиви. Въпреки добрите волета, които притежава канадецът, Даниил често намираше решение как да вземе точката и по този начин след два брейка, сетът бързо отиде в сметката на шампиона от ATP Cup.

През втората част тактиката на Поспишил се промени, той се опита да бъде далеч по-постоянен от дъното на корта, което му носеше сериозни дивиденти, но те бяха в твърде краткосрочен план и отново фаворитът в двубоя пое нещата в свои ръце и прати втората част в актива си.

Поспишил отново промени стила си на игра в нчалото на третата част, като се завърна към честите излизания на мрежата, целейки да притисне опонента си и това му позволяваше да пази паритета до 4:4. Отново обаче опитният Медведев успя да излъже Поспишил и така сложи точка на спора в мача, класирайки се за втория кръг на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев показа отлична игра и отстрани Поспишил в три сета Валери Андреев
Теми:  
вашек поспишил | данил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook