Медведев преди мача с Кирьос: Изненадан съм от играта му; знам какво да очаквам днес

от в 13:01 на 04.09.2022
Мирела Николова

В първия двубой от днешната вечерна сесия на "Артър Аш" ни предстои най-вълнуващият сблъсък до този момент на Откритото първенство на САЩ, тъй като един срещу друг на корта ще излязат световният №1 Даниил Медведев и финалистът от Уимбълдън Ник Кирьос. В предстоящия двубой руснакът ще опита да вземе реванш за поражението си от същия съперник на Мастърса в Монреал, като залогът за него ще бъде още по-голям, защото в случай на поражение ще загуби лидерската позиция в световната ранглиста. По време на пресконференцията си преди срещата миналогодишният шампион не спести суперлативи по адрес на канбереца, а ето и какви точно бяха думите му:

"Честно казано, да, изненадан съм от начина, по който той играе през тази година. Разбира се, и преди знаехме, че е способен на големи неща. Той притежава един от най-добрите сервиси, които съм виждал през живота си. Играл съм срещу Иво Карлович, който има феноменален начален удар, а Ник не остава много по-назад по този компонент. Той може да сервира с 225 км/ч, ако пожелае. Същевременно е изключително прецизен в насочването му. Винаги сме били наясно, че може да победи абсолютно всеки един играч и го е доказвал множество пъти срещу най-добрите в света.

По време на пандемията от COVID-19 Ник търпеше сериозен спад и в такива случаи не знаеш какво да очакваш при евентуално завръщане на корта. Определено съм изненадан от това, което показва в момента, но същевременно това е нещо, което всички знаехме, че може да се случи. Поздравления за него. Сега изглежда много съсредоточен върху кариерата си, макар че понякога не иска да го показва. Чувствам, че вече иска да се отнася с по-голяма доза професионализъм, което е страхотно както за него, така и за тениса.

В момента всеки от нас знае какво да очаква от другия, тъй като не измина много време от последния ни двубой. В Монреал той успя да се справи по-добре от мен във важните моменти, проби ме три пъти. Аз имах две възможности за брейк в един и същ гейм, но не ги материализирах. Беше близък мач, в който всеки имаше своите възможности. Не го казвам само защото загубих, а защото чувствам, че беше равностойно. Това е най-важното преди предстоящия ни мач", завърши миналогодишният шампион.

Източник: Tennis Majors

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев преди мача с Кирьос: Изненадан съм от играта му; знам какво да очаквам днес Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook