Медведев се бе запътил към пореден провал, само че успя да обърне финалиста от Монте Карло

от в 00:30 на 15.02.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев преди по-малко от 12 месеца постигна наглед невъзможното, след като преустанови доминацията на "Голямата четворка" в световната ранглиста, продължила близо две десетилетия, и се възкачи на трона в класацията на АТР. Оттам насетне обаче нещата за руснака далеч не се развиха според очакванията и той разочарова многократно с представянето си до края на 2022-ра, което го свали чак до 7-ата позиция в ранкинга при финалния изглед на подреждането за сезона.

Началото на новата година в тениса, за съжаление на московчанина, се оказа също толкова неубедително за него и след слабото му представяне на Аустрелиън Оупън, отпадайки още в третия кръг, то той напусна световния топ 10 за първи път от 2019 насам. Въпреки това, Медведев през днешния ден се завърна обратно на корта и беше напът да допусне поредния си разочароващ резултат, но остана хладнокръвен и сътвори пълен обрат над Алехандро Давидович Фокина на старта в Ротердам - 4:6 6:2 6:2. Успехът на световния номер 11, за който той се нуждаеше от близо два часа на корта, го класира за втория етап на състезанието, където за шестия поставен в схемата предстои да ще срещне един измежду домакинската надежда Ботик ван де Зандсхулп и "щастливия губещ" Куентин Алис.

В началните минути от двубоя нагледно си пролича желанието на бившия шампион от Шлема да доминира в размените от основната линия, като той достигна неизменно минимум брейкбол при всяко от дебютните две подавания на съперника, но парадоксално или не, самият той инкасира серия от неточности и пръв допусна да бъде пробит. Давидович Фокина побърза да затвърди спечеленото предимство, ала отговорът на фаворита не закъсня и той в седмия гейм отмъкна сервиса на ибериеца само за да станем свидетели на поредица от четири последователни брейка, която завърши по възможно най-неблагоприятния начин за Медведев, чиито неточности се трупаха на сметката му многобройно, докато световният номер 31 се възползва от шанса си и причисли откриващия сет към актива си.

С настъпването на втората част обликът на московчанина придоби съвсем друг вид, след като ударите му започнаха безрезервно да намират очертанията на корта и се превръщаха в неспасяеми уинъри в половината на съперника. Тези действия на световния номер 11 доведоха до серия от пет поредни гейма срещу името му, посредством което той нямаше затруднения да възстанови равенството в отделните сетове и изпрати сблъсъка в заключителната му фаза.

В решителния трети сет превъзходството на бившата първа ракета на планетата във всяка едно отношение беше повече от видимо, като той представляваше своебразна "стена", която връщаше всичко от другата страна на мрежата и за аутсайдера беше до голяма степен непостижимо да остане конкурентноспособен на шестия поставен в схемата. Медведев по никакъв начин не се поколеба при това да изрази доминацията си и цифрово в резултата, като се поздрави с пробив във всеки от четирите гейма на начален удар на испанеца, докато загуби своя сервис едва на два пъти, преди да узакони победата си в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се бе запътил към пореден провал, само че успя да обърне финалиста от Монте Карло Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | даниил медведев | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook