Медведев се вкара в сериозни проблеми и бе близо до отпадането, но все пак се поздрави с победа

от в 06:17 на 13.02.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев се класира за 1/8-финалите на Australian Open 2021! С трудна победа над сърбина Филип Крайнович - 6:3 6:3 4:6 3:6 6:0, световният номер четири удължи серията си от вече 17 поредни мача без загуба, която започна на Мастърс турнира в Париж през миналия сезон.

До момента на Australian Open 2021 Даниил нямаше загубен сет, но болките в кръста се оказаха голяма пречка за шампиона от ATP Finals 2020. Интересен факт е, че освен Медведев, световният номер едно Новак Джокович и 20-кратният шамипон от Големия шлем Рафаел Надал също страдат от контузии по време на надпреварата в Мелбърн, като Ноле дори беше на път да отпадне във вчерашния си двубой, но намери сили да се справи с Тейлър Фриц.

След убедителното начало и бързия аванс от 2:0 сета, Медведев изглеждаше като абсолютен фаворит в двубоя. Агресивни и разнообразни отигравания, подкрепени със стабилен сервис помогнаха на Даниил след малко над час игра да се намира на крачка от успеха, но щом третата част започна ситуацията на Rod Laver Arena корено се промени.

Поради болки в кръста, руснакът допускаше грешка след грешка, което видимо не му се хареса и той започна да говори на висок тон както на себе си, така и на своя треньор, който при 4:1 в третия сет напусна арената и не се върна повече.

Макар и неприятно за световния номер четири, Крайнович със сигурност бе доволен от развоя на ситуацията. Сърбинът успя да се завърне до 2:2 сета, но Медведев не допусна да бъде победен, като пренебрегвайки болката, Даниил върза "геврек" в решителната част и си осигури поне още един двубой в австралийския град. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се вкара в сериозни проблеми и бе близо до отпадането, но все пак се поздрави с победа Диана Андреева
Теми:  
australian open | данил медведев | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook