Медведев взе реванш от Щруф на старта в Лондон

от в 21:31 на 29.06.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев срещна известни изпитания, ала все пак се класира за втория етап от Уимбълдън 2021. Руснакът започна участието си в Лондон с мач срещу двуметровия Ян-Ленард Щруф и макар че загуби сет, той все пак успя да се поздрави с крайната победа след 6:4 6:1 4:6 7:6(3). Медведев се нуждаеше от малко над 2 часа и половина, за да може да триумфира и да си осигури поне още един двубой в английската столица, където днес за пореден ден метеорологичните условия попречиха на играта и създадоха проблеми на организаторите.

Благодарение на днешния си успех, Медведев взе реванш от своя противник за загубата в Хале преди само две седмици. В първия си мач за сезона на тревна настилка Даниил показа колеблива игра и напусна надпреварата още в самото й начало, което повлече след себе си редица критики по адрес на световния номер две. Заради това той реши, че се нуждае от допълнителна тренировка преди началото на Уимбълдън и се включи в турнира в Майорка, където доста категорична показа, че играта му е подходяща за тази настилка и вдигна трофея.

За да достигне до втория кръг Медведев трябваше да преодолее серия от предизвикателства. Началният му удар не беше толкова убедителен, колкото този на Щруф, но за сметка на това на ретур Медведев бе почти неотразим. От основна линия руснакът също беше на нужното ниво, за да може в крайна сметка да сложи край на срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев взе реванш от Щруф на старта в Лондон Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | уимбълдън | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook