Млада италианска надежда подчини Гофен на старта на Ролан Гарос!

от в 20:45 на 31.05.2021
Мирела Николова

Световният №13 Давид Гофен бе изненадан в откриващия си двубой на тазгодишното Открито първенство на Франция от 19-годишния Лоренцо Музети. Младокът демонстрира страхотно ниво по време на целия мач и заслужено се поздрави с крайния успех - 6:0 7:5 7:6(3) за прекарани 2 часа и 18 минути на корта, като по този начин се класира за втория кръг на Ролан Гарос, където го очаква среща с Жо-Вилфред Цонга или Йошихито Нишиока.

В откриващата част 13-тият поставен бе бледа сянка на себе си, изкарвайки голяма част от ударите си извън пределите на корта. На съвсем противоположния полюс пък беше италианецът, който демонстрираше изключително високо ниво от основната линия и наказваше всеки един плитък удар на своя опонент. Гофен изпитваше затруднения и с подаването си и често откриваше брейкболи пред Лоренцо, който не се поколеба и се възползва от възможностите си, за да реализира три пробива и да прибави дебютната част към своята сметка.

Във втория сет представителят на Белгия стабилизира представянето си, което веднага оказа влияние и на резултата. Той значително увеличи скоростта на сервисите си, а същевременно успяваше да пласира ударите си в близост до линиите и да налага своето темпо на игра и така Гофен достигна до сетбол, който така и не бе материализиран. От своя страна обаче, Музети продължи с отличните си изяви от първия сет и дочаквайки удобния момент при 5:5, нанесе пробив, който се оказа и решителен за изхода на частта.

19-годишният тенисист пренесе импулса си и в третия сет, където се откъсна с аванс от ранен брейк и 3:1. Трудностите за белгиеца от сервис линията продължиха и той бе застрашен от това да изостане с втори пробив, но показа характер и остана максимално близо до Музети в резултата - 3:4. Сервирайки за крайната победа, по-нискоранкираният състезател се поддаде на напрежението и след серия от неточности от ракетата си позволи на Гофен да се завърне в двубоя.

Последваха колебания на начален удар от страна и на двамата играчи, което доведе до размяна на пробив, и така развръзката на този сблъсък щеше да бъде решена в тайбрек. В него Музети максимално изчисти играта си от пропуски и убедително поведе с 5:2 точки и след като не позволи да се стигне до ново изравняване, сложи точка на срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Млада италианска надежда подчини Гофен на старта на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | давид гофен | лоренцо музети | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook