Муратоглу: Календарът за сезон 2021 ще зависи от това кои турнири ще оцелеят

от в 05:39 на 15.10.2020
Калоян Пламенов

Един от най-известните треньори в света на тениса Патрик Муратоглу обяви, че пандемията от COVID-19 се очаква да има много сериозни последици върху любимия му спорт, а и изобщо.

"На първо място пандемията ще доведе до тежки икономически последици за тениса. Все още не е ясно кои турнири ще успеят да оцелеят в тези тежки времена", коментира треньорът на Серина Уилямс.

"И календарът за 2021 година ще зависи именно от това нещо. Както обикновено се случва при криза някъде се подобряват позициите, но на други места се случва точно обратното".

"Мисля, че следващият сезон ще бъде наистина много тежък. Той започва с отменения турнир в Оукланд. Много други турнири също няма да се проведат. Някои от тях ще бъдат забранени от властите, а други ще трябва да се провеждат без зрители и при това положение организаторите трудно ще могат да балансират бюджетите си".

"Моята поредица от UST турнири ще помогне на тенисистите да тренират, за да се представят по-добре в даден етап".

"При играчите извън топ 100 в момента положението е доста деликатно. Те получават финансова помощ, но това трябва да става постоянно, за да могат да оцелеят. Трябва да подкрепим тези играчи". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Календарът за сезон 2021 ще зависи от това кои турнири ще оцелеят Калоян Пламенов
Теми:  
патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook