Муратоглу: Средната възраст на любителя на тениса е 61 години

от в 15:21 на 09.06.2020
Димитър Беловски

Треньорът на Серина Уилямс, Патрик Муратоглу, е притеснен за бъдещето на тениса. Той каза, че демонстративния турнир, на който той е домакин, има за цел да привлече нова, по-млада публика, тъй като средната възраст на феновете на тениса е 61 години.

„От много години си мисля за бъдещето на тениса. Средната възраст на тенис любителя е 61 години, което е твърде много. Тенисът се проваля в обновяването на своята фен база. И това е много притеснително, защото бъдещето не изглежда добро,“ каза Муратоглу пред Reuters.

Тенис треньорът е домакин на тенис надпреварата Ultimate Tennis Showdown, която започва тази събота. Именно чрез тази надпревара Мураготлу иска да подмлади тенис публиката и да привлече нови фенове като покаже „нов тенис“.

„Имам предвид различен тенис. Това ще стане като вземем предвид това, което е било по-добро от 70-те и 80-те години и също така добавим малко новост. Развълнуван съм да покажем това на хората и да видим дали ще е по-атрактивно за младите“, обясни той.

„Идеята ми е да създам тениса на бъдещето. Не искам да създавам конкуренция между ATP и WTA. Моят план е да привлека нови любители на тениса“, заключи Муратоглу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Средната възраст на любителя на тениса е 61 години Димитър Беловски
Теми:  
патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook