Мъри: Не ме интересува мястото ми в ранглистата, най-важното е да съм здрав

от в 07:47 на 30.07.2018
Калоян Пламенов

Анди Мъри призна, че изобщо не се притеснява за мястото си в световната ранглиста. Преди последното актуализиране на ранглистата прави впечатление, че британецът е извън топ 800.

Той обаче няма нищо против позицията си към момента, тъй като за него най-важното е да се конкурира с най-добрите и да бъде здрав, за да може да побеждава и да прогресира.

"Ситуацията ми се подобрява непрекъснато, чувствам се наистина доста добре. След дългата почивка е нормално да имам нужда от повече време, за да навляза в точния ритъм", признава Мъри.

"През тази година изиграх само три мача, така че сега се опитвам да поиграя колкото се може повече и да тренирам възможно най-много, за да бъда в оптимална кондиция за срещите". 

"Искам да видя как ще реагира тялото ми, ако изиграя 3-4-5 мача за една седмица. Напоследък тренирам доста и всичко при мен е окей, няма проблеми. Това е много добър знак за мен. Надявам се да се справя в тази деликатна ситуация".

"Мястото в ранглистата не е нещо, което ме интересува в момента. Искам просто да бъда здрав и да се конкурирам с най-добрите. Мисля, че успехите ще си дойдат с времето". 

"Най-голямата ми цел обаче е да бъда здрав. Ако това остане така, тогава не мисля, че ще имам проблеми да си намеря точния ритъм". 

Пред британеца предстои участие на турнира във Вашингтон, който е на твърди кортове и започва от днес. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Не ме интересува мястото ми в ранглистата, най-важното е да съм здрав Калоян Пламенов
Теми:  
анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook