Мъри: Тази Олимпиада е символ на надеждата за хората, срещнали трудности

от в 14:08 на 22.07.2021
Диана Андреева

Анди Мъри вече на два пъти е имал честта да донесе на страната си златен медал от Олимпийските игри. Британецът спечели отличието както в Рио, така и в Лондон, а само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното издание на турнира, където 3-кратният шампион от Големия шлем ще търси своето трето отличие. Освен, че ще донесе купища емоции на спортните фенове, тази Олимпиада ще вдъхне надежда на хората, че световната пандемия вече е към края си, според бившия водач на класацията Мъри. Ето какво точно сподели той:

"Олимпийските игри означават наистина много за мен. Да изведа отбора на Великобритания на церемонията по откриването в Рио, както и да спечеля златен медал пред родна публика четири години по-рано, бяха едни от най-незабравимите моменти в живота ми.

Да преодоляваш трудности е нещо характерно за хората, спротуващи на професионално ниво. Непрестанно си принуден да преминаваш през върхове и спадове. В момента е по-важно от всякога хората да бъдат обединени от първичната емоция на спорта, да наблюдават невероятни състезания и да станат свидетели на страхотни постижения на спортисти от целия свят.

Както видяхме в Лондон, олимпийският дух оказва огромно влияние върху спортистите, феновете и хората по света като цяло. За тези, които преминаха през тежки мигове през последната година и все още изпитват с пълна сила ефекта от пандемията, тази Олимпиада може да се превърне в символ на надеждата.

Да дойда на втора Олимпиада в качеството си на действащ шампион е много вълнуващо и нямам търпение да се изправя пред предизвикателствата, които ми предстоят. Целта ми е да спечеля медал, по възможност златен. Спортът на високо ниво носи неизмерими ползи. Той насърчава физическата активност и укрепва психичното здраве. Освен това ни обединява, помагайки ни да общуваме с хора от други страни и култури. В периодите на трудности спортът е не просто необходим – той е жизненоважен.", завърши Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Тази Олимпиада е символ на надеждата за хората, срещнали трудности Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook