Мъри: Всичко сочи, че Джокович е ваксиниран и ще играе на Аустрелиън Оупън

от в 19:47 на 13.12.2021
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през последните седмици бе свързана с участието на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия предвид факта, че само ваксинираните състезатели ще бъдат допуснати да участват в надпреварата. Световният №1 на няколко пъти гласно заяви позицията си против ваксините и в продължение на седмици отказваше да даде точен отговор дали възнамерява да си постави ваксина, или ще пропусне първия "мейджър" за годината.

Въпреки че името на сърбина фигурира в предварителния списък с участници за Аустрелиън Оупън, директорът на турнира Крейг Тайли съобщи, че това далеч не означава, че ще видим първата ракета на света в действие в Мелбърн. Трикратният шампион от Шлема Анди Мъри обаче сподели за шотландското издание Press And Journal, че според него Джокович е ваксиниран и по всяка вероятност ще се включи в надпреварата, прицелен в десети трофей в Австралия.

"Не съм напълно запознат каква е ситуацията около Новак", започна британецът. "Последното нещо, което видях, е, че е включен в списъка за Аустрелиън Оупън, така че предполагам, че ще участва. Правилата бяха достатъчно красноречиви - ако искаш да играеш, трябва да си ваксиниран, а всичко това сочи, че той вече си е поставил ваксина. 

Всички искат да виждат най-добрите да се състезават един срещу друг на голямата сцена - това привлича по-голям интерес към турнирите. Също така Новак ще опита да спечели титлата, а ако го направи, ще вдигне 21-ви "мейджър" трофей и ще счупи пореден рекорд. Успеваемостта му в Мелбърн е феноменална, така че силно се надявам да бъде сред участниците", завърши бившият лидер в световната ранглиста.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Всичко сочи, че Джокович е ваксиниран и ще играе на Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook