Мъри за немислимия обрат: Имам голямо сърце; жена ми ще отрече, ако намеся друго

от в 22:43 на 19.01.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри определено притежава нещо в своето ДНК, което го отличава от останалите хора и едва ли има тенис фен, който не е изпитал истинско възхищение от днешния подвиг на неостаряващия шотландец. Бившият номер едно изоставаше с 0:2 сета и 2:5 гейма от Танаси Кокинакис, ала намери начин да надделее във втора поредна петсетова битка на Аустрелиън Оупън и се класира за третия кръг на състезанието.

Любопитна подробност е, че двамата останаха на корта за 5 часа и 45 минути, което е вторият най-дълъг мач в историята на надпреварата, отстъпвайки само на финала от 2012-та, когато Новак Джокович се нуждаеше от 8 минути повече, за да надвие Рафаел Надал, а впоследствие двамата седяха на столове в хода на церемонията по награждаването. Мъри пък нямаше нужда от подобни екстри и понесе стоически последвалото интервю на корта, като ето какво точно беше неговото съдържание:

Сър Анди, досега най-дълго си играл в продължение на 5 часа и 7 минути, така че това официално е рекорд за твоята кариера. Как успя да спечелиш?

- Не знам как го направих. Невероятно е, че успях да обърна този мач. Танаси сервираше великолепно и удряше изключително мощно топката от форхенд. Трудно е да се повярва, че аз излязох победител от тази среща, но подобрих играта си с течение на времето и имам наистина голямо сърце.

Бих казал, че всичко у теб е голямо?

- Не съм сигурен, че жена ми ще се съгласи с теб.

Какво минава през главата ти, когато губиш с подобен резултат и каква е психологическата ти настройка в подобен момент?

- Наясно съм с обстоятелството, че съм лидер по обрати от 0:2 сета. Имам опит в това отношение и разчитам на моя борбен дух и любов към към играта. Уважавам безкрайно много този турнир и нямаше начин да не дам всичко от себе си тази вечер.

Това е 11-ият ти подобен обрат, а повечето играчи постигали подобно нещо около 1-2 пъти. Този рекорд е феноменален и сякаш освен твоите гримаси, то виждаме и каква наслада ти носи да си на корта?

- Знам, че не изглеждам особено щастлив външно по време на двубоите си, но вътрешно точно тогава изпитвам най-голямо удоволетворние.

Ти изглежда си странен човек, Анди?

- С това вече определено жена ми вече би се съгласила. Винаги съм обожавал да се състезавам и може би понякога изразявам по-бурно емоциите си, само че това е част от моята същност.

Всъщност обичаме точно това у теб, не го ли знаеш?

- Не знам дали е точно така. Бих искал да благодаря на всички тези хора, които останаха до този нелепо късен час (04:00 сутринта австралийско време). Не биваше да го правите, но аз и Танаси наистина оценяваме вашата саможертва и сме благодарни, че създадхте подобна атмосфера за нас. Мисля, че сега е време всички заедно да си лягаме.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за немислимия обрат: Имам голямо сърце; жена ми ще отрече, ако намеся друго Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook