Музети сломи Гастон в истински тенис спектакъл и най-дълъг мач на NextGen Finals

от в 00:26 на 11.11.2021
Тея Кръстева

Лоренцо Музети запазва надеждите си за класиране на полуфиналите на Next Gen ATP Finals, сразявайки в истински петсетов спектакъл французина Юго Гастон с 4:3(4) 4:3(6) 2:4 3:4(7) 4:2. Със своите 2 часа и 33 минути игра двубоят между двамата се превърна в най-дългия сблъсък на Финалите на новото поколение на тениса! В среща, изпълнена с много обрати и спиращи дъха моменти, ключов се оказа пунктът, когато след 15 пропуснати възможности за пробив Музети се възползва от 16-тата си такава, която се оказа и мач пойнт, позволяваща на Лоренцо да мечтае за 1/2-финалите в Милано. Ако домашният любимец иска да се добере до тази фаза на надпреварата, то той трябва да търси задължителен успех срещу Себастиан Корда, който вече има 2 победи зад гърба си.

Музети стартира срещата на високи обороти, не позволявайки на Гастон да застраши неговото подаване. От своя страна, италианецът достигна до 3 поредни брейк бола, само че хладнокръвната игра на французина даде своите плодове и опасността бе неутрализирана - 1:2. В края на частта италианецът допусна лек доспад, което предостави възможност на Гастон да затвори сета на ретур, само че в този момент началният удар на Лоренцо се притече на помощ и изпрати първата част в тайбрек. Французинът пое инициативата, повеждайки с 2:4, само че оттам насетне успехът бе на страната на представителя на домакините, който реализира тотален обрат до 7:4.

Аналогично на първата част, и във втората такава при 2:1 Музети достигна до 3 поредни точки за пробив, само че до такъв отново не се стигна. Мигновено след това на самия италианец му се наложи да отразява два брейк бола, а после наново се добра до шанс за пробив, който в този случай бе и сет бол. В крайна сметка изходът от сета пак се реши в тайбрек, в който Лоренцо за малко не прахоса водачеството си от 5:2, но ето, че не след дълго представителят на домакините бе на сет разстояние от крайната победа - 8:6.

Третият сет обаче пое в напълно различна посока, тъй като Гастон бе този, който доминираше на корта, а това съвсем логично оказа своето влияние и върху резултата. Французинът реализира пробив за 3:2, с което възвърна интригата в двубоя. 

Музети намери ритъма си на игра в четвъртата част и по абсолютно подобие на първите 2 сета достигна до аванс от 40:0 при сервис гейм на Гастон, но италианецът така и не успяваше да нанесе крайния удар. Французинът пък веднага след критичната ситуация се добра до два сет бола на ретур, но Музети хладнокръвно спаси своето подаване и изпрати съдбата на частта в решителен гейм. Представителят на домакините не можеше и да си мечтае за по-добро начало на тайбрека, повеждайки с внушителното 5:1. След почивката Гастон се добра до 3 експресни точки - 5:4, но ас от страна на Музети му позволи да достигне до първите си 2 мач бола - 6:4. В най-неподходящия момент началният удар на италианеца му обърна гръб, довеждайки до двойна грешка, а след това Лоренцо не успя да се възстанови от пропуснатите шансове и съвсем се срина и психически, и игрово, "съживявайки" Гастон в двубоя - 7:9.

Музети стартира колебливо и заключителната част, налагайки му се да отразява 2 поредни брейк бола. Италианецът излезе от тази критична ситуация, но след това наново не успя да се възползва от шансовете си за пробив. В края на сета Лоренцо си гарантира минимум тайбрек, но ето, че след 15 пропуснати брейк бола представителят на Италия се възползва от най-важния си такъв, който се оказа и решаващ за изхода на двубоя!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети сломи Гастон в истински тенис спектакъл и най-дълъг мач на NextGen Finals Тея Кръстева
Теми:  
музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook