Началото на обрата: Смачът, който вдъхнови завръщането и победата на Григор Димитров (видео)

от в 14:01 на 25.03.2024
Калоян Соколов

Както знаем, то силите в ATP Тура са изключително изравнени и само една точка е способна изцяло да обърне хода на даден мач. Точно това се случи през вчерашния ден на корта в Маями, когато Григор изоставаше със сет и мини пробив в тайбрека на втората част срещу Алехандро Табийо.

Чилиецът имаше аванс от 5:4 в точките на дългия 13-ти гейм и можеше да сложи точка на спора с два хубави сервиса, но Григор имаше съвсем различни планове. Българинът предприе пътя на атаката в следващото разиграване и се справи с много трудно деми воле, а впоследствие реализира страхотен завършващ смач, който изигра почти от центъра на корта и буквално накара усмивката да изчезне от лицето на непоставения тенисист, чийто лоб на пръв поглед изглждаше перфектно изпълнен.

Тази точка доведе до огромен прилив на самочувствие в действията на бившия номер три, като той не загуби нито точка повече до края на тайбрека, а след това се разправи с опонента си в третата част, реализирайки два пробива и така постигна един от най-паметните си обрати в "Мастърс" сериите през последните години.

Ето и видео от въпросното изпълнение, което постави началото на обрата:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Началото на обрата: Смачът, който вдъхнови завръщането и победата на Григор Димитров (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | видео | григор димитров | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook