Надал: Не ме изненадва завръщането на Джокович, Париж е специален (видео)

от в 02:09 на 29.10.2018
Георги Христов

Рафаел Надал се надява да задържи първото място в световната ранглиста до края на сезона. През новата седмица испанецът ще се включи в "Мастърс 1000" в Париж. Той не е участвал в състезание близо два месеца, след като се отказа преди полуфиналния си мач на US Open срещу Хуан Мартин дел Потро.

"Прекъснах тренировки за известно време след US Open. Започнах завръщането си бавно, стъпка по стъпка. Това не е нищо ново за мен. В кариерата ми подобни неща са се случвали доста пъти. Малко или повече познавам този процес, знам какво се получава и какво не работи успешно," коментира Рафа преди участието си във френската столица.

Той сподели и повече за критичната ситуация в родината му след опустошителните наводнения, които отнеха живота на 13 души в Майорка.

"Преживях тази ситуация и с очите си видях драмата на всички, които търсеха детето си. Това е част от живота и е ужасна ситуация, от която е почти невъзможно да се възстановиш просто така."

Сега пред Рафа ще има трудната задача да защити първото си място в ранглистата срещу намиращия се в отлична форма Новак Джокович. Който от двамата достигне по-напред в Париж, той ще бъде начело от пети ноември. Ако и двамата загубят в една и съща фаза, то тогава Матадора ще продължи да бъде на върховата позиция.

СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА РАФА И ГРИШО!

Освен всичко Джокович може да се изравни с Рафа като рекордьор по "Мастърс 1000" титли. Матадора има 33 в момента, а Джокера е с 32.

"Щастлив съм да бъда тук. Чувствам се добре на корта тук, тренирам все повече с всеки изминал ден. Този град е специален за мен. Това ми дава допълнителна мотивация. Не мисля за големи подобрения. Съсредоточил съм се върху малките детайли, това е целта.

"Получих травми по време на важни периоди от сезона - два пъти пъти. В началото на годината, пропуснах някои "Мастърс 1000". Получих травма и на US Open. Главната ми цел е да се завърна на корта, да съм щастлив и да играя тенис. Искам да спечеля възможно най-много мачове. Разбира се, че ще бъда щастлив, ако мога да съм №1.

"Не съм изненадан от завръщането на Джокович. Той е толкова добър. Прави отлична втора половина от сезона и заслужава да е в тази позиция. Всички бяха сигурни, че той ще се завърне към най-добрата си игра. Радвам се да го видя на топ ниво."




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не ме изненадва завръщането на Джокович, Париж е специален (видео) Георги Христов
Теми:  
париж мастърс | рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook