Надал: Не съм си и представял Джокович да постигне такива резултати през тази година

от в 13:41 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал е все по-близо до завръщане на тенис корта и засега напредва по план в своя тренировъчен процес, за да се завърне обратно навреме за Аустрелиън Оупън 2024. 22-кратният шампион от Шлема съумя да изиграе само два турнира в хода на настоящата година, което беше своеобразен антирекорд за него в това отношение, но травмите изглеждат вече в миналото и всички се надяваме, че Рафа ще направи един запомнящ се сезон през 2024-та, който е много вероятно да бъде и последен в неговата бляскава спортна кариера.

Всичко това пък позволи на испанеца да оцени настоящата тенис кампания по-скоро в ролята на страничен наблюдател и Deportes се възползва от възможността да зададе няколко въпроса на Надал, който оцени случващото се напоследък в света на мъжкия тенис.

Очакваше ли Джокович да постигне всичко това през настоящия сезон?

- Честно казано не. Не съм си представял, че Джокович може да има подобна година. Представях си, че ще спечели титла от Големия шлем, но не и цели три, защото вече има много силна генерация от млади тенисисти. Карлос Алкарас имаше много добра възможност да спре Новак на Ролан Гарос, но за съжаление, то физиката му не издържа. Все пак той съумя да се реваншира на Уимбълдън, постигайки нещо историческия за нашия спорт и бях наистина щастлив за него. В крайна сметка, то сезонът продължава да си тече и истината е, че нямаше някакви чак толкова големи изненади.

 Карлос Алкарас ли е единственият от своето поколение, който е способен да се противопостави на Джокович?

 - Вярвам, че Карлос в момента е по-добър от останалите, а Новак може единствено да бъде поздравен за огромните си заслуги към тениса и всичко, което продължава да прави, защото това е нещо невиждано досега в историята. Мисля, че има други състезатели на високо ниво, какъвто например е Яник Синер. Холгер Руне също се представяше на много високо ниво, но формата му напоследък спадна. Не бива обаче да забравяте, че е наистина много трудно да се печели на подобно ниво и трябва да оценяваме какво прави всеки един от тези състезатели - категоричен е Матадора.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не съм си и представял Джокович да постигне такива резултати през тази година Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джоович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook