Надал затова, че е на централния корт, а не Барти: №2 съм, но имам 18 Шлема

от в 03:53 на 09.07.2019
Георги Христов

Рафаел Надал победи Жоао Соуса с 6:2, 6:2, 6:2 за час и 45 минути като за 39-и път достигна до четвъртфиналите на турнири от Големия шлем. Той е в серия от осем поредни такива участия.

Това е най-дългата серия на 18-кратния шампион в турнирите от топ 4 от 2012 година насам. Тогава той бе направил 11 поредни четвъртфинала.

33-годишният испанец има нужда от още една победа, за да си осигури участие за 15-и път на финалите на АТР. За целта е нужно да надиграе Сам Куери.

Шампионът от "Ролан Гарос" се бори за трети в кариерата си дубъл с титлите от европейските турнири в Големия шлем. Той постигна това през 2008 и 2010. Преди подобно нещо е постигал само Бьорн Борг.

Той коментира и поставянето му на централния корт вместо Ашли Барти. "Номер 2 съм, но имам 18 титли от Големия шлем. Не казвам дали е правилно, или не. Така са решили. И двата варианта ме устройват. В настоящия момент съм постигнал повече в света на тениса. На "Ролан Гарос" тя игра невероятно - няма съмнение. Не желая да стават конфликти.

"Днес Джокович не играе на централния корт, аз също имах такъв случай в началото на седмицата. Това е нормално".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал затова, че е на централния корт, а не Барти: №2 съм, но имам 18 Шлема Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook