Най-глупаво загубената точка някога? С участието на Ник Кирьос (видео)

от в 11:26 на 05.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос често попада в странни ситуации на тенис корта, което е и една от причините да бъде толкова обичан от феновете. Австралиецът категорично не може да бъде сравняван с нито един друг състезател в Тура и често ставаме свидетели на почти невиждани неща в тениса досега, щом той излезе на игрището. Поредната подобна случка се разигра тази нощ по време на срещата между австралиеца и Даниил Медведев, а последствията бяха повече от комични.

Превъртаме събитията до началото на третия сет и резултат 30:30 на сервис на Медведев, когато финалистът от Уимбълдън привика опонента си на мрежата и изстреля неспасяем форхенд право към него, на който световния номер едно нямаше как да реагира. Медведев едва съумя да докосне топката и тя изобщо нямаше да се върна в полето на Кирьос, само че той реши да премине от другата страна на мрежата и да завърши директно от въздуха, след което изтича покрай защитаващия шампион и отпразнува бурно отиграването си. Разбира се, то канберецът няма никакво право да предприема подобни действия, тъй като според правилника точката е все още активна, докато топката не е тупнала в корта и по този начин канберецът загуби по безумен начин възможността да достигне до брейкбол.

Все пак това не се оказа фатално, защото той проби съвсем малко след това и оттам насетне не остави никакви шансове на водача в схемата. Впоследствие пък се оказа, че 25-ият в света изобщо не е бил наясно с въпросното правило и е мислел, че може да действа по съответния начин, което показва как може да си един от най-добрите тенисисти в света, макар да не си запознат напълно с всички правила в спорта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-глупаво загубената точка някога? С участието на Ник Кирьос (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | видео | даниил медведев | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook