Най-голямата изненада при дамите в Ню Йорк: Шампионка от РГ и бивша №2 се сбогува с турнира

от в 08:32 на 30.08.2023
Калоян Соколов

Началото на годината беше отлична за Барбора Крейчикова, която завоюва титлата в Дубай след победа над световната номер едно Ига Швьонтек и заяви, че е част от Голямата четворка на женския тенис, към която прибави още Арина Сабаленка, Елена Рибакина и самата полякиня.

Оттогава насетне обаче нещата не се развиват никак благоприятно за бившата шампионка на Ролан Гарос, която наскоро загуби мястото си в топ 10, а тази нощ допусна своето четвърто поредно поражение, напускайки US Open още на старта. 

Някогашната номер две се изправи срещу Лучия Бронзети, която беше печелила само един мач в основната схема на надпревара от Големия шлем и през миналата седмица беше победена на полуфиналите в Чикаго от нашата Виктория Томова, но това не я спря да постигне вероятно най-голямата изненада досега в турнира при дамите - 6:4 7:5. Добрите новини за италианската тенисистка не свършват дотук, защото в следващия етап ще премери сили с квалификантката Ева Лос и наглед има всички шансове за пръв път да достигне до третия кръг на "мейджър" надпревара.

Срещата започна с ранно реализиран пробив в полза на световната номер 76, но фаворитката се окопити бързо и привидно започна да контролира ситуацията на корта, като разполагаше с брейкбол при 4:3, който да я постави в ситуация да сервира за спечелването на сета, но последва неочаквана серия от три поредни гейма в полза на Бронзети и сензацията изглеждаше все по-близо.

Непоставената тенисистка не спря дотук и се откъсна с комфортното 4:0 във втората част, с което привидно беше сложила точка на интригата в двубоя, само че чехкинята далеч не се беше отказала и възстанови паритета при 4:4. Обратите далеч не приключиха дотук, тъй като по-нискоранкираната състезателка отмъкна следващото подаване на Крейчикова и имаше възможност да приключи нещата на собствен начален удар, ала се пропука отново и се стигна до тайбрек, в който тя все пак се отърси от пропуснатите шансове и можеше да ликува с най-значимата победа досега е кариерата


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-голямата изненада при дамите в Ню Йорк: Шампионка от РГ и бивша №2 се сбогува с турнира Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | барбора крейчикова | лучия бронзети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook