Наказателна акция: Григор даде само един гейм на Ханфман и изравни топ постижението си в Маями!

от в 01:13 на 26.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров изнесе същинска наказателна акция в мача си от третия кръг на Мастърса в Маями и надигра Яник Ханфман за едва 46 минути - 6:1 6:0. Така родният ни представител изравни най-доброто си постижение в надпреварата, достигайки за трети път до 1/8-финалната фаза, където го очаква сблъсък с бившия шампион Хуберт Хуркач, от когото никога не е губил в своята кариера.

Григор откри мача с комфортно спечелен сервис гейм, докато Ханфман видимо изглеждаше нервен и влезе в серия от три поредни непредизвикани грешки. Така българинът се оказа с преднина от 0:40 и се възползва от последната си възможност за пробив, след като непоставеният тенисист пресили наглед рутинно воле. 11-ият поставен стартира следващото си подаване  с двойна грешка, но оттам насетне беше безпогрешен и не загуби нито точка повече до края на гейма. Впоследствие аутсайдерът вкара поредица от отлични сервиси и се разписа в резултата, ала това се оказаха последните положителни прояви на германеца в сета, защото отново го видяхме да забива купища топки в мрежата и нашият сънародник сложи точка на спора в откриващата част, влизайки в нова печеливша серия от три последователни гейма.

Димитров започна втория сет с два поредни уинъра и много скоро разполагаше с пореден брейкбол, като веднага го реализира с помощта на отличен минаващ удар от бекхенд. Последва пореден нулев сервис гейм на нашия сънародник, който видимо действаше с огромна лекота и вдигна публиката на крака със смайваща къса топка. Ханфман пък изглеждаше напълно съкрушен и предаде следващото си подаване с двойна грешка.

Точките продължиха да отиват с лекота в актива на бившия номер три и той не показа милост спрямо своя съперник, пробивайки за трети пореден път от началото на частта, с което "върза геврек" на опонента си и така подпечата своето място в топ 16 на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Григор даде само един гейм на Ханфман и изравни топ постижението си в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | Обзори | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook