Налагане на цензура: Зрител в Мелбърн получи забрана да държи плакат на Джокович

от в 00:13 на 07.01.2022
Мирела Николова

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия е сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните два дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като правителството на щата Виктория отказва да го допусне на австралийска територия поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни.

След като прекара близо 8 часа на летището в пълна изолация и охраняван от полицаи, без достъп до телефона си, 20-кратният шампион от Шлема бе преместен в "Парк хотел", където биват настанявани карантинирани жители. Там той ще изчака окончателното решение на съда по казуса, след като адвокатите му обжалваха решението на властите и заведоха дело, което ще бъде разгледано в понеделник.

По-рано днес група фенове на Джокович се събраха под хотелската му стая, за да изразят подкрепата си към сърбина, а междувременно по трибуните на турнира в Мелбърн също имаше поддръжници на първия в света, които изразиха позицията си по казуса. Един от тях държеше плакат с надпис: "#НоВакс Джокович - заложник на комунистическата държава на Дан Андрюс". Служител на охраната незабавно е отишъл при зрителя и му е казал да свали плаката си, наричайки го неуместен. 

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Налагане на цензура: Зрител в Мелбърн получи забрана да държи плакат на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | Австралия | казусът джокович | любопитно | мелбърн | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook