"Не тренирах и играех FIFA, а след 5 минути бях на корта" : Щурата седмица на Попирин в Синсинати

от в 16:37 на 18.08.2023
Калоян Соколов

Настоящата седмица завинаги ще остане в паметта на Алексей Попирин, който се класира за дебютния си Мастърс четвъртфинал. Австралиецът загуби още във втория кръг на пресявките в Синсинати, отстъпвайки на своя сънародник Макс Пърсел, но успя да влезе в същинския турнир след отказванията на Анди Мъри и Карен Хачанов в последния възможен момент.

Късметът на световния номер 58 не се изчерпа дотук, защото той дори не трябваше да излиза на корта за двубоя си от втория кръг срещу Николас Джари, тъй като чилиецът се прибра в своята родина, за да присъства на раждането на второто си дете, а ето и самият разказ на Попирин за всички тези събития от последните дни:

"Да, това е наистина луд развой на събитията. Загубих в квалификациите и продължавах да бъда извън турнира, когато приключиха мачовете от първия ден на основната схема. Тогава валеше почти непрекъснато, така че просто си останах вкъщи, лежах си на дивана и не правех почти нищо.

Все пак реших да остана за още един ден и някак съумях да вляза в основната схема. Получих обаждане от мениджъра на ATP, докато играех FIFA с физиотерапевта си и трябваше да бъда на корта само 5 минути след това, а не бях тренирал или дори загрявал.

Някак обаче съумях да спечели и впоследствие разбрах, че продължавам директно към третия кръг, защото следващият ми съперник се е оттеглил от турнира. Както казах, то това е един луд обрат на събитията. Понякога е наистина забавно как се нареждат нещата, но това е тенисът. Трябва да приемаш, както добрите, така и лошите неща, а тази седмица определено е много добра за мен" - споделя шампионът от Умаг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Не тренирах и играех FIFA, а след 5 минути бях на корта" : Щурата седмица на Попирин в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | интервюта | любопитно | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook