Неочакван ход: Серина се покръсти и прие нетрадационно християнско вероизповедание

от в 12:55 на 10.01.2023
Калоян Соколов

Серина Уилямс осъществи безапелационна доминация в WTA Тура през последните повече от две десетилетия и неслучайно е призната от мнозина за най-великата тенисистка в историята на тениса. Американката дори съумя да спечели титла от Големия Шлем, докато е бременна, но всяка нещо има своя край и професионлната спортна кариера на Серина приключи на миналогодишния US Open.

23-кратната "мейджър" шампионка така и не можа да се възстанови от контузията си в крака, която получи при падането си на централния корт на Уимбълдън през 2021-ва и предпочете да се оттегли с достойнство, отколкото да продължи с допускането на поражения от нискоразрядни състезателки.

Все пак Уилямс неколкократно загатна възможността за бъдещо завръщане на корта, но за момента нейното ежедневие е изпълнено с други дейности, като изглежда религията в момента заема сериозна част от живота на някогашната номер едно, съдейки по вчерашното кръщение на американката.

Бившата тенисистка се присъедини официално към Свидетелите на Йехова, чиито възгледи се различават сериозно спрямо тези на всички други християнски учения. Въпросното религиозно изповедание проповядва, че има бог на име Йехова, а Иисус Христос е Негов син, който просто е бил човек на Земята, а на небето е заел ролята на Архангел Михаил.

Самата християнска деноминация се заражда в САЩ през 1987-а година и към момента се изповядва от около 8 милиона души. Любопитното за Свидетелите на Йехова е, че те не празнуват никакви лични празници, както и Великден, защото отричат разпятието.

Самата Уилямс е възпитана от своите родители по всички норми на сравнително новото учение, но досега никога не го е приемала официално и най-после е решила да направи следващата стъпка:

"За мен е наистина важно да бъда част от Свидетелите на Йехова и през последните месеци отделих много време да навляза в материята на изповеданието. Моят съпруг никога не е ходил на църква, само че е много възприемчив и дори сам пое инициативата да бъда покръстена.

Множество пъти Йехова ми е помагал да остана силна и да преминавам през различни изпитания по време на моята кариера, така че съм му безкрайно благодарна и съм длъжна да му отдам небходимата почит" - споделя една от най-великите спортистки в нашето съвремение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неочакван ход: Серина се покръсти и прие нетрадационно християнско вероизповедание Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook