Непоколебим Беретини спря рейда на Хуркач и заслужи място на дебютен финал в Шлема!

от в 18:14 на 09.07.2021
Владислав Риждов

Матео Беретини продължава с невероятното си представяне от началото на сезона на трева. В полуфиналната си среща на Уимбълдън първата ракета на Италия бе безкомпромисен срещу Хуберт Хуркач и ще спори за трофея в All England Club.

Двамата спечелиха първите си сервис геймове на нула, преди да дойдат и шансовете за пробив на сметката на Беретини. Италианецът поведе с 0:40, ала Хуркач не допусна изоставане след серия от пет поредни точки. Световният номер 9 постепенно набра самочувствие и пръв си осигури аванс в резултата. Шампионът от надпреварата в Куинс затвърди убедително преднината си, а след това нанесе втори удар по съперника си, пробивайки го за 6:3. Втората част бе лишена от каквато и да е интрига. На бързи обороти Беретини си изгради солиден аванс от 4:0 и тотално надиграваше Хуркач във всеки аспект от играта. До края световният номер 18 направи опит да върне единия от двата брейка пасив, но бе прекалено късно и в крайна сметка получи "геврек" от италианския си съперник.

В третата част двамата бяха равностойни и печелеха безпроблемно своите подавания. Хуркач показа признаци на увереност и изглеждаше, че бе загравил за нокдауна, в който изпадна във втория сет. Първата ракета на Полша постепенно се връщаше към обичайното си ниво на представяне, което го изведе до полуфиналите в Лондон, но Беретини също продължаваше да демонстрира почти перфектен тенис и да не дава никакви възможности на съперника си да го пробие. В крайна сметка, след като двамата не допуснаха спадове в играта си и запазиха паритета, се стигна до тайбрек. Той започна отлично за Хуркач, който си осигури минипробив след добро излизане на мрежата. От този момент полякът придоби контрола над случващото се и само за няколко секунди преднината му достигна до 4:0. До края шампиона от Мастърса в Маями не изпусна инициативата и измъкна така важната трета част в своя полза.

Беретини показа по-здрави нерви в четвъртия сет и открадна подаването на Хуркач в откриващия гейм. Седмият в схемата умело заържа водачеството си и нито за миг не показа колебания в играта си. От другата страна на корта Хуркач успяваше да печели своите геймове и да подържа интригата жива, макар и да не успяваше да достигне до възможности за връщане на брейка. След 2 часа и 37 минути на корта Беретини застана на основната линия, за да сервира за крайната победа. Италианецът започна с двойна грешка, но след това бе безкомпромисен и не даде нито точка на Хуркач, за да запише името си със златни букви в историята на италианския тенис


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим Беретини спря рейда на Хуркач и заслужи място на дебютен финал в Шлема! Владислав Риждов
Теми:  
матео беретини | Обзори | уимбълдън 2021 | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook