Непоколебим Синер повали екзекутора на Алкарас и ще спори за трофея в Торонто

от в 08:20 на 13.08.2023
Калоян Соколов

Яник Синер се класира за финала на Мастърса в Торонто. Младият италианец досега никога не е печелил трофей на толкова високо ниво, като има две поражения в решителния двубой за титлата на надпреварата в Маями, но този път определено ще бъде в ролята на фаворит за отличието. Тази нощ световният номер осем се справи със съпротивата на Томи Пол, който в миналия кръг отстрани топ поставения Карлос Алкарас - 6:4 6:4. Така младокът го очаква финален сблъсък с Алекс Де Минор, за когото това ще бъде дебют в подобен мач, а досега по-високоранкираният играч е печелил всеки един от двубоите си с австралиеца.

Началото беше обещаващо за Пол, който веднага се откъсна напред с пробив, но последва незабавен рибрейк от страна на неговия опонент. Двамата състезатели играеха тенис на много високо ниво и уинърите бяха далеч повече от грешките, като дългите разигравания изобилстваха. Все пак категорично Синер поемаше по-често инициативата и това му се отблагодари, тъй като той съумя да вземе аванс от 4:2 гейма, само че последва сериозен спад в играта на седмия поставен и равенството беше възстановено при 4:4. Фаворитът обаче бързо се окопити, печелейки следващото си подаване, а впоследствие влезе в серия от мълниеносни форхенди и затвори първия сет в своя полза.

Италианецът потегли отлично във втората част, след като осъществи ранен брейк и отрази общо четири точки за пробив, за да изгради преднина от 5:2. Пол пък изглеждаше съкрушен, защото една от въпросните възможности беше отразена след разиграване от 46 удара, но световният номер 14 се постара да не загуби присъствие на духа и най-после отмъкне съперниковия сервис, намалявайки изоставането си до 4:5. Тогава обаче станахме свидетели на сценария от миналия сет, тъй като американецът отново се пропука в най-лошия възможен момент и Синер можеше да ликува с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебим Синер повали екзекутора на Алкарас и ще спори за трофея в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | томи пол | торонто | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook