"Непоносимо е": 1/2-финалистка от Шлема спира с тениса за неопределен срок от време

от в 15:50 на 06.05.2023
Калоян Соколов

Очакванията към Аманда Анисимова са изключително високи, още откакто младата американка спечели титлата на US Open при девойките. За Анисимова пък не представляваше никакъв проблем да покаже страхотните си качества и в WTA Тура, достигайки още на 17-годишна възраст до полуфиналите на Ролан Гарос и то с победа над действащата шампионка в надпреварата, а именно Симон Халеп. Впоследствие обаче Аманда не можа да надгради над този резултат и макар някои единични избухвания, то нейната кариера определено се намираше в известен застой.

Настоящият сезон пък е направо същински кошмар за 21-годишната тенисистка, която е спечелила едва 3 от 11-те си мача през 2023-та, което дава поле на недоброжелателите ѝ да се вихрят в социалните медии. Вчера Анисимова сподели как анонимен потребител се е присмивал на нейното телосложение и си е позволил да изкаже мнение, че тя притежава най-неатлетичното тяло изобщо в професионалния тенис.

Изглежда всичко това е дошло в повече на американката, която е решила да се погрижи за психичното си здраве и обяви, че си взема пауза от тениса за неопределен срок от време:

"Хей, хора! От известно време мисля да направя публикация, в която обяснявам какво се случва с мен и какви са бъдещите ми планове. Истината е, че изпитвам сериозни проблеми с психичното си здраве от миналото лято насам. Борих се с това дълго време, но прегорях и за мен стана напълно невъзможно да бъда на тенис турнири. В момента приоритетите ми са свързани с това да се погрижа за менталното си състояние и затова си вземам почивка от тениса за неопределен срок от време. Ще направя всичко възможно да се върна възможно най-скоро на корта и ви благодаря за подкрепата" - написа бившата номер 21 в личния си Instagram профил.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Непоносимо е": 1/2-финалистка от Шлема спира с тениса за неопределен срок от време Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook