Непозволен коучинг? Джокович и щаба му си разменят съобщения с бутилка по време на мач (видео)

от в 18:01 на 22.01.2023
Мирела Николова

Всяко едно действие на Новак Джокович се следи под лупа, поради което името на 21-кратния шампион от Големия шлем често бива замесено в скандали, породени от различни спекулации от страна на фенове. Един такъв случай датира от Мастърса в Париж през миналата година, когато по време на една от почивките зрител засне как бившият му физиотерапевт пресипва неизвестна субстанция в шишето му с вода, докато другите членове на екипа опитват да прикрият въпросните действия. Това предизвика обширни дискусии в социалните мрежи, като някои журналисти дори си позволиха да отправят обвинения към белградчанина, осъждайки остро странното поведение на неговия щаб.

Подобна ситуация бе заснета от зрител и преди няколко дни на Аустрелиън Оупън по време на двубоя от втория етап между 21-кратния носител на титли от Шлема и французина Енцо Куако. Във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как член на щаба на Джокович залепя бележка на бутилка, която впоследствие бе подадена на супервайзъра на турнира, който я занесе на сърбина. В клипа прави впечатление, че съдържанието на бележката веднага бе прочетено от балканеца, което накара някои да се съмняват, че става въпрос за непозволен вид треньорска помощ.

Припомняме, че през миналата година така нареченият "коучинг" бе официално регламентиран от АТР и на треньорите им бе позволено да дават указания на своите подопечни по време на мачовете както чрез жестове, така и с думи. Въпреки това обаче бяха установени някои правила, като никое от тях не разрешава размяната на съобщения между тенисист и неговия щаб.

Трябва да се отбележи, че всичко това са само предположения на чуждестранни журналисти и към момента липсва всякакъв коментар по темата както от Джокович и от приближените му, така и от официалните лица на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непозволен коучинг? Джокович и щаба му си разменят съобщения с бутилка по време на мач (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook