Неудържим Синер пренесе отличната си игра във Виена и повали Опелка на старта!

от в 16:42 на 27.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер продължава да крачи уверено към класиране на Финалния Мастърс в Лондон, след като записа пета поредна победа, удължавайки серията си, стартирала на турнира в Антверпен през миналата седмица, където не загуби нито сет по пътя си към трофея. Италианецът пренесе чудесните си изяви и на АТР 500 надпреварата във Виена, като днес се поздрави с нов категоричен успех, този път постигнат над 210-сантиметровия Райли Опелка с 6:4 6:2 за малко повече от час престой на корта. В спор за място на четвъртфиналите седмият поставен в схемата ще се изправи срещу представителя на домакините Денис Новак.

В откриващите минути на двубоя бе наложена доминация на сервиращите, които без затруднения печелеха подаванията си и опазиха паритета до 2:2. Тогава Синер дочака своя момент и след серия от безупречни ретури успя да си създаде 2 възможности да поведе с пробив, още първата от която бе сграбчена от него благодарение на изумителен минаващ удар по диагонала - 3:2. От там насетне никой от двамата състезатели не допусна колебания на начален удар, което означаваше сет в сметката на младока.

Втората част започна по аналогичен начин, тъй като всеки от тенисистите бе повече от убедителен и рядко отпускаше едва точка на опонента си до 2:2. Последваха обаче изключително силни минути за италианеца, който просто нямаше слабо място в играта си - той бе изключително стабилен от сервис линията, което, в съчетание с великолепната му защита и невероятното представяне при посрещане, бе причината Яник да реализира два поредни пробива и да запише пет поредни гейма в своя полза, които го изведоха до успешно начало в австрийската столица.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неудържим Синер пренесе отличната си игра във Виена и повали Опелка на старта! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | Обзори | райли опелка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook