Невероятен Рубльов детронира Краля на клея в истински тенис спектакъл!

от в 19:20 на 16.04.2021
Мирела Николова

Големият фаворит за титлата на Мастърса в Монте Карло - Рафаел Надал, се сбогува с надеждите си за трети триумф в Княжеството, след като претърпя сензационно поражение от световния №8 Андрей Рубльов в третия кръг. Младият руснак демонстрира тенис от друга планета и постави на колене Краля на клея след 6:2 4:6 6:2. Над 2 часа и половина бяха необходими на осмия поставен да сломи съпротивата на 20-кратния шампион от Шлема и да си гарантира място сред последните четири в надпреварата, където ще се изправи срещу непоставения Каспър Рууд.

В откриващите минути на двубоя руснакът бе видимо по-агресивният и настъпателен тенисист. Той се придвижваше невероятно по корта и успяваше да движи именития си опонент от ъгъл в ъгъл, нанасяйки изключително плътни и с перфектно насочване високоскоростни удари. Матадора често не издържаше на високото темпо, налагано от младока, и това му коства изоставане с пробив още след откриващия си сервис гейм, дошъл след двойна грешка на брейкбол.

Играта на Андрей претърпя лека криза след първата почивка, което откри три възможности пред испанеца, още първата от които бе оползотворена, и паритетът бе възстановен, но не за дълго, тъй като още в следващия гейм Рубльов си върна водачеството след серия от брилянтни офанзиви и нова двойна грешка на Рафа, допусната на брейк пойнт. 

Началният удар на 11-кратния шампион в Монако продължи да му изневерява, а световният №8 се възползваше по страхотен начин от колебанията на противника си от сервис линията и още с ретура поемаше инициативата в точките. Той беше този, който задаваше темпото в разиграванията със своя феноменален форхенд, който тровеше играта на испанеца и предизвикваше чести пропуски от ракетата му. Това доведе до нов пробив на сметката на руския представител, който не позволи напрежението да повлияе на представянето му и записа първата част срещу своето име.

Рубльов пренесе импулса си и във втория сет, когато продължи да доминира значително над Краля на клея. Нова порция неубедителни сервиси и плитки удари бяха светкавично наказани от настървения руснак, който беше безгрешен от дъното на корта, докато неточностите на Рафаел изобилстваха и испанецът загуби трето поредно подаване. Последва дълъг сервис гейм на московчанина, в който Надал даде всичко от себе си, за да реализира рибрейк, но със смелата си игра руснакът не позволи противникът му дори да достигне до точка за пробив, удължавайки серията си от спечелени геймове. 

Езикът на тялото на носителя на 20 титли от Шлема все по-често издаваше ярост и раздразнение от случващото се на корта. В четвъртия гейм Матадора се добра до първи шанс за брейк от началото на сета, но той бе моментално заличен от Рубльов след поредица от безмилостни форхенди. Осмият в света отново постави под напрежение противниковото подаване, достигайки до цели 3 възможности да поведе с внушителното 4:1. Матадора обаче храбро бранеше половината си и благодарение на помощта на вездесъщия си дланен удар се задържа в резултата след гейм, продължил над 11 минути - 3:2.

Рафа продължи да притиска максимално опонента си в търсене на връщане на пробива, като отново се сдоби с 4 брейкбола, но великолепното представяне на Рубльов както от дъното на корта, така и на мрежата, му помогна да съхрани преднината си. Оттам нататък обаче фаворитът в двубоя включи на съвсем друга предавка и демонстрираше съвършена игра, която рушеше ритъма на младока, и той допусна няколко неточности, които имаха цената на инкасирането на пробив. Играта на Надал се намираше в страхотен подем и той за втори пореден път спечели сервис гейма на противника си, с което изравни отделните части.

Сценарият от началото на първите два сета се повтори и в решителния трети, тъй като Рубльов отново реализира брейк в дебютното подаване на съперника. Макар че испанецът осъществи моментален рибрейк, представителят на Русия не се обезкуражи, а даже напротив - успя да се възползва от колебанията на противника си и се оттегли на първата почивка с аванс от пробив и 2:1. 

Андрей рязко покачи нивото си и възвърна устрема си от началото на мача, намирайки изключително чисто топката и пласирайки ударите си максимално близо до линиите. Същевременно играта на манакореца тотално се разпадна и той трудно успяваше да спечели дори точка на свое подаване. По този начин руснакът не само че съумя да опази водачеството си в резултата, но и удължи преднината си на два пробива и 5:1. Рубльов не допусна да се стигне повторно до обрат и след безупречен сервис гейм световният №8 ликуваше с крайната победа!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятен Рубльов детронира Краля на клея в истински тенис спектакъл! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook