Невероятна! 19-годишната Швьонтек изнесе пореден фамозен мач и грабна купата на Ролан Гарос!

от в 17:06 на 10.10.2021
Калоян Соколов

Ига Швьонтек се поздрави с първа титла от Големия шлем в своята кариера! 19-годишната тенисистка съотвори истинска сензация през последните две седмици на Ролан Гарос, а днес по никакъв начин не се повлия от допълнителното напрежение, което прибави финалния сблъсък и надигра шампионката от Мелбърн София Кенин с 6:4 6:1.

Полякинята започна на изключително високи обороти от самото начало, както го правеше във всеки един мач досега на турнира и бързо си изгради преднина от 3:0 гейма, но Кенин съумя да влезе в мача навреме и изравни резултата. Последваха нови минути на доминация на Швьонтек, която методично си отваряше корта, докато не получеше възможност да завърши с вездесъщия си форхенд. Световната номер 6 обаче се справяше отлично под напрежение и не позволяваше на съперничката си да се откъсне решително, като върна още един пробив при 3:5 от нейна гледна точка,само че тийнейджърката отговори с моментален рибрейк и затвори първата част в своя полза.

Вторият сет стартира по-силно за Кенин, тъй като американката отмъкна подаване на опонентката си, ала полякинята изобщо не се притесни от този факт и отново си върна водачеството при 2:1. Поставената под номер 4 изглеждаше разклатена и предаде следващия си сервис гейм със серия от непредизвикани грешки, а завършващите удари от другата страна на мрежата просто не спираха, за да се стигне до 4:1 в полза на 19-годишната състезателка. Тийнейджърката продължи да твори чудеса на корта и регистрира нов пробив, а впоследствие не срещна никакви колебания при сервирането си за първа титла от Шлема и така стана новата шампионка на Ролан Гарос!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна! 19-годишната Швьонтек изнесе пореден фамозен мач и грабна купата на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
ига швьонтек | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook