Невероятна Халеп пречупи Рибакина в истинско тенис зрелище

от в 20:34 на 03.09.2021
Калоян Соколов

Симона Халеп се намираше в един от най-тежките периоди в своята кариера, след като получи неприятна контузия в областта на левия прасец и трябваше да пропусне принудително последните два турнира от Големия шлем, а нейното завртъщане в Тура не беше никак бляскаво, защото загуби от Даниел Колинс още в откриващия си двубой в Синсинати. Сега обаче румънката изглежда във великолепна физическа форма и сломи съпротивата на една от най-талантливите млади състезателки, а именно Елена Рибакина.

Двете изнесоха един от най-качествените сблъсъци досега на турнира, който предложи множество първокласни изпълнения и обрати, но в крайна сметка бившата номер едно показа по-здрави нерви и се наложи със 7:6(11) 4:6 6:3 и така ще срещне Анджелик Кербер или Слоун Стивънс в осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ.

Първата част стартира далеч по-убедително за казахстанката, която се възползваше от късите удари на Халеп и пласираше уинъри почти от всяка позиция на игрището, за да поведе с 3:0 гейма. Изведнъж форхендът на световната номер 20 тотално се разпадна, докато някогашната полуфиналистка намираше все по-добър ритъм и скоро паритет беше възстановен. Съотношението на силите пое поредната си смяна на посоката, тъй като Рибакина достигна до възможност да сервира за спечелването на сета и дори имаше сетбол, ала Халеп показа прословутата си непримиримост и се добра до тайбрек.

 

В него бекхендът по правата на румънката работеше безотказно, а нейният демараж ѝ помагаше да намира начин да удължава всяко разиграване, което сериозно изнервяше по-младата от двете на корта и преднината на румънката набъбна до 6:2 точки. Тогава обаче поставената под номер 19 показа нагледно своята мощ, пласирайки поредица от неспасяеми изпънения и резултатът се обърна до 9:8 в нейна полза. Тези обстоятелства не притесниха двукратната шампионка от Шлема, чиято контраатака взе връх над офанзивата на 22-годишната състезателка.

Рибакина излезе напълно преобразена във втората част, където с лекота се откъсна с два пробива аванс, само че от нищото започна да накуцва и мометът се обърна изцяло, като 13-тата в света взе крехък аванс от 4:3. Проблемите на Рибакина не се оказаха дотам сериозни, а тя отново заигра на много високо темпо и изравни сетовете с вихрена серия от точки.

Третата част започна по познатия сценарий и казахстанката веднага осъществи брейк, но този път не можа да го реализира и скоро бе изправена пред пасив от 1:4. Последваха добри минути за сервиращите, което напълно влизаше в плановете на Симона Халеп и балканската тенисистка извоюва един от най-ценните си успехи през годината!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Невероятна Халеп пречупи Рибакина в истинско тенис зрелище Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | елена рибакина | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook