Няма да има дубъл: Кокинакис бе пречупен от световния №26 на крачка от финала в Аделаида

от в 13:56 на 13.01.2023
Мирела Николова

Надпреварата от категория АТР 250 в Аделаида е последната възможност на състезателите да натрупат игрови ритъм преди старта на Откритото първенство на Австралия. През миналата година турнирът бе спечелен от местния любимец Танаси Кокинакис, който и през настоящия сезон отново демонстрира колко комфортно се чувства на родна земя, достигайки до полуфиналната фаза. Там обаче го очакваше сблъсък със световния №26 Роберто Баутиста Агут, който успя да надделее в битка, продължила над два часа и половина и завършила с крайното 7:6(4) 3:6 6:3. В утрешния ден испанецът ще излезе на корта срещу Сун-уу Куон в търсене на своята 12-а АТР титла.

В дебютната част ставахме свидетели на пълна доминация от страна на сервиращите, които разчитаха на началния си удар, благодарение на който успяваха бързо да приключат разиграванията в своя полза. Без дори да се стигне до точка за пробив, бе поставено началото на тайбрек, в който испанецът рано пое инициативата и впоследствие без затруднения поддържаше аванса си от минибрейк, за да прибави откриващия сет към своя актив.

Подаването на австралиеца продължи да функционира по безапелационен начин и във втората част, където Баутиста Агут отново рядко успяваше да вземе дори точка на ретур. От своя страна, бившият №9 допусна колебания в осмия гейм и след серия от негови неточности пробивът в полза на Кокинакис бе факт, което доведе и до скорошния успех на домакинския представител във втория сет.

Устремът на миналогодишния шампион се пренесе и в третата част, където още на старта той достигна до три брейкбола. Световният №26 обаче устоя на напрежението и съумя да се измъкне от затруднената ситуация, след което на свой ред показа уменията си на ретур и осъществи пробив, отваряйки разлика от пробив и 3:0. В петия гейм настъпи нов критичен момент за испанеца, който спаси нови пет брейкбола въпреки агресивната игра на опонента си и скандиранията в подкрепа на Кокинакис. Оттам насетне той не допусна колебания и след точно 2 часа и 37 минути си резервира място във финалната среща.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има дубъл: Кокинакис бе пречупен от световния №26 на крачка от финала в Аделаида Мирела Николова
Теми:  
atp | Аделаида | Обзори | роберто баутиста агут | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook