Няма Джокович, няма проблеми! Краинович даде победоносен старт на Сърбия в ATP Cup!

от в 10:34 на 01.01.2022
Калоян Соколов

Сръбският отбор трябваше да преодолее сериозен удар в навечерието на новия сезон, след като Новак Джокович се оттегли от ATP Cup и така западните ни съседи наглед бяха сериозно отслабени, но те показаха как далеч не са за подеценяване и ще се борят да повторят успеха си от 2020-а година, когато завоюваха трофея от надпреварата.

Филип Краинович даде първата победа на своята страна в сблъсъка с Норвегия от група "A" на турнира, след като сломи съпротивата на напористия Виктор Дурашович и го надигра с рутинното 6:2 7:5. Така Душан Лайович ще има трудната задача да донесе крайния успех на "плавите", тъй като срещу него ще застане световния номер седем Каспър Рууд, който се намира в най-добрата си форма някога и има сериозна вероятност изхода на сблъсъка да бъде определен с мач на двойки.

Краинович беше много категоричен в откриващата част, през която загуби само една точка на първо подаване и проби на два пъти своя съперник, за да поведе бързо в отделните сетове. Последва нов ранен брейк в актива на сърбина, само че този път скандинавецът не се обезкуражи и дори излезе напред в резултата за 5:4 гейма в своя полза, но последва силна серия от страна на световния номер 42 и той стигна да закономерна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма Джокович, няма проблеми! Краинович даде победоносен старт на Сърбия в ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | виктор дурашович | душан лайович | каспър рууд | Обзори | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook