Няма Серина, няма проблеми: Гоф донесе първата WTA титла за сезона на САЩ!

от в 13:00 на 08.01.2023
Мартин Петков

Кори Гоф изуми целия спортен свят през 2019-а, когато едва 15-годишна намери място в основната схема на Уимбълдън и на старта в турнира повали легендарната Винъс Уилямс, за да достигне впоследствие осминафиналите, печелейки си удоволствието всички да заговорят за нея с предвещания за славно бъдеще. Сега, три пълни сезона по-късно, тийнейджърката вече е финалистка от Ролан Гарос и проби в световния топ 10, докато през днешния ден ясно показа, че е готова най-сетне да разгърне пълния си потенциал и триумфира с третата си WTA титла в кариерата, първа такава в Окланд, след победа над Ребека Масарова за час и 18 минути игра - 6:1 6:1.

Американката далеч не стартира по мечтан начин срещата, след като мерникът ѝ изневери на няколко пъти и грешките от ракетата ѝ изобилстваха в началните минути. Световната номер 7 дори беше изправена пред угрозата да инкасира ранен брейк, ала светкавично отрази възможността пред испанката и наложи изцяло волята си на корта, прибавяйки пет поредни гейма към актива си, към който впоследствие причисли и откриващия сет.

С началото на втората част доминацията на тийнейджърката продължи и тя необезпокоявано се поздрави с нов пробив срещу името си, който я доближи максимално до трофея. Оттук до края на сблъсъка за отличието станахме свидетели на пет последователни гейма, всеки от които беше белязан от брейкболи, ала устойчивостта и опитът за игра под напрежение на финалистката от Ролан Гарос си казаха думата, при което тя вдигна победоносно ръка след блестящия си триумф за началото на новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма Серина, няма проблеми: Гоф донесе първата WTA титла за сезона на САЩ! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | окланд | ребека масарова

Коментари





Следвайте ни в Facebook