Николоз Басилашвили сътвори поредна сензация и завоюва трофея в Доха!

от в 18:42 на 13.03.2021
Калоян Соколов

Николоз Басилашвили се намираше в сериозна дупка от дълго време насам и имаше едва две победи в последните си 15 участия в турнири от ATP Тура. През тази седмица обаче грузинецът спечели пет последователни мача и опроверга всички критици, които сякаш го бяха отписали от големия тенис. Днес световният номер 42 надигра Роберто Баутиста Агут със 7:6(5) 6:2, за да триумфира със своята четвърта титла в кариерата си.

Срещата предложи много високо ниво на игра и двамата тенисисти постоянно бяха въвлечени в изтощителни размени, които почти винаги завършваха с уинър от ракетата на някой от тях. Испанецът се стремеше да насочва топката към бекхенд ъгъла на опонента си, но това изобщо не му помагаше по никакъв начин, защото непоставеният състезател редовно пласираше обратния си удар със завидна дълбочина и печелеше голяма част от тези разигравания. В крайна сметка така и не видяхме точка за пробив в първия сет, което доведе до изиграването на тайбрек, където грузинецът показа по-здрави нерви и вече докосваше титлата.

Втората част предложи по-нискокачествен тенис, зашото вятърът стана много силен и това затрудняваше контрола на ударите, само че Басилашвили се справяше по-добре с тежките условия, като постигна първи брейк в срещата, повеждайки с 4:2 и оттам насетне не даде дори гейм на съперника си, а по този начин се превърна в новия шампион на надпреварата в Доха!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Николоз Басилашвили сътвори поредна сензация и завоюва трофея в Доха! Калоян Соколов
Теми:  
atp | доха | николоз басилашвили | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook