Нишикори напомни за най-добрите си дни и не остави шансове на Гофен

от в 17:42 на 16.03.2021
Владислав Риждов

Кей Нишикори постигна втора поредна победа в надпреварата от сериите 500 в Дубай. Кей нямаше трудности срещу петия поставен в схемата, надделявайки с резултат 6:3 6:4.

Първата част започна чудесно за японеца. Един единствен пробив бе необходим на световния номер 41, за да спечели сета в своя полза. Нишикори показа чудесна игра на собствен сервис, а при ретур бе агресивен, възползвайки се максимално от колебливостта в играта на Гофен. 

В началото на втория сет и двамата взеха откриващите си подавания. Последва обаче маратонски гейм при сервис на белгиеца, в който той отрази три шанса за брейк, но при четвъртия си опит Нишикори бе категоричен и поведе в резултата с пробив аванс. С напредването на геймовете Гофен подобри играта си и съумя да върне брейка пасив. Първата ракета на Белгия се възползва от грешките на японеца, като успя да обърне в своя полза почти загубен гейм. Нишикори обаче бе решен да приключи срещата в два сета и последва моментален пробив, с който японската звезда си осигури правото да сервира за победата, отново демонстрирайки солидна игра при ретур. Кей пропусна шанса да затвори мача на собствено подаване и последва ново равенство. Серията от разменени брейкове между двамата продължи и в крайна сметка се стигна до тайбрек, а Гофен спаси два мачбола по пътя към изравняването на геймовете. Нишикори потегли ударно в тайбрека, повеждайки бързо с 4:0. До края японецът не допусна спад и даде само три точки на съперника си, преди да приключи окончателно двубоя в своя полза.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишикори напомни за най-добрите си дни и не остави шансове на Гофен Владислав Риждов
Теми:  
атп дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook