Нов провал: Миналогодишната финалистка на Уимбълдън бе разгромена от Джорджи в Ийстбърн

от в 20:46 на 28.06.2023
Мирела Николова

Камила Джорджи не се слави с постоянство в изявите си на корта, но през годините тя неведнъж е показвала, че никога не трябва да бъде отписвана. Това бе доказано и през днешния ден, когато италианката извади на показ най-добрия си тенис и без да загуби нито сет, отстрани световната №6 Онс Жабер във втория кръг на турнира в Ийстбърн след категоричното 6:3 6:2. Така 67-ата в света продължава към четвъртфиналната фаза на надпреварата, където я очаква среща с Йелена Остапенко, която завоюва трофея в Бирмингам през миналата седмица. 

Двубоят стартира с размяната на общо 6 пробива, но с течение на времето Джорджи успя да стабилизира представянето си и ударите ѝ започнаха да създават значителни неприятности на тунизийката. Жабер трудно удържаше натиска на съперничката си и бе принуждавана да отстъпва далеч зад основната линия, заради което неточностите от ракетата ѝ не спираха да се множат. Това доведе до 4 поредни гейма за италианката в края на сета, който въпреки трудното начало отиде в нейната сметка.

Устремът на световната №67 се пренесе и във втората част, където тя продължи да доминира разиграванията с мощните си удари, пласирани в близост до линиите. Миналогодишната шампионка от Уимбълдън така и не успя да се доближи до оптималното си ниво на игра и инкасира брейк още на старта на сета, а впоследствие нов късен пробив в актива на Джорджи изцяло предреши изхода от сблъсъка в полза на по-нискоранкираната състезателка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал: Миналогодишната финалистка на Уимбълдън бе разгромена от Джорджи в Ийстбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | ийстбърн | камила джорджи | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook