Нов скандал: Обещаващ млад талант е разследван за домашно насилие

от в 14:03 на 01.10.2021
Мирела Николова

През последните месеци темата за домашното насилие в тениса е доста нашумяла, като едно от най-често споменаваните имена във връзка с това е Александър Зверев, който на няколко пъти бе обвинен от бившата си приятелка Олга Шарипова в домашно насилие. Преди няколко дни се появи информация и за друг подобен случай, свързан с 21-годишния бразилски тенисист Тиаго Сейбот Уайлд, който е сред най-обещаващите млади надежди на южноамериканската страна. Младокът може да се похвали със спечелването на титла от АТР, дошла през февруари миналата година на турнира на клей в Сантяго. Благодарение на страхотните си резултати през 2020-а Тиаго се приближава съвсем близо до първата стотица на ранглистата, изкачвайки се до номер 106, което е и неговото върхово класиране до този момент.

Сега обаче става ясно, че бразилската полиция разследва Сейбот вследствие на обвинения от страна на неговата бивша приятелка Таяна Лима в домашно насилие. Ето и какво разказва Лима, която в момента заедно с адвоката си търси обезщетение за нанесени материални и морални щети.

"Той ме накара напълно да променя живота си - забрани ми да нося разголени дрехи, бански костюми или да си правя дълги нокти. Ако моето мнение не съвпадаше с неговото, той ме наричаше глупачка и ми казваше, че е трябвало да си остана с "ши*аните чернокожи".

Веднъж той едва не ми счупи пръстите, защото публикувах снимка без него в социалните мрежи. На вечеря с родителите му той стисна ръката ми толкова силно, че пръстът ми се зачерви и поду, а след това дръпна косата ми и ме нарече боклук. Не ми беше позволено да излизам от къщата, когато го няма. Станах финансово зависима от Тиаго, защото имахме стабилна връзка и той ме помоли да спра да правя реклами в Instagram.

Тогава разбрах, че ми е изневерил. Родителите му ми обещаха финансова и психологическа подкрепа, но нямаше такава. Неговият баща ми предложи сделка, но това беше по-скоро като опит да ми затвори устата, за да не говоря за връзката ни", разкри бившата приятелка на Сейбот пред бразилското издание UOL. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов скандал: Обещаващ млад талант е разследван за домашно насилие Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | тиаго сейбот

Коментари





Следвайте ни в Facebook