Труден старт: Джокович загуби сет от световния №81, но откри Уимбълдън с успех!

от в 18:21 на 27.06.2022
Владислав Риждов

Новак Джокович взе решение да не се състезава в нито една от подготвителните надпревари на трева преди Уимбълдън, а директно да пристигне за участие в Лондон. Сърбинът имаше честта да открие третия за годината турнир от Шлема, като се изправи срещу представителя на Южна Корея Сон-Ву Куон. Въпреки че очакванията бяха за безпроблемна победа за водача в схемата, Джокович показа колебания в първия си мач на трева за сезона, но в крайна сметка стартира успешно защитата на титлата си, надигравайки световния номер 81 с 6:3 3:6 6:3 6:4.

Двамата трябваше да преминат през трудни откриващи геймове в началото, а срещата продължи с изненадващо по-добра игра от страна на считания за аутсайдер състезател. Куон създаде известни трудности на Джокович и загуби само осем точки в следващите два гейма, за да се откъсне с 3:1. Този моментен подем за южнокорееца обаче бе заличен от световния номер едно, който много бързо успя да се прегрупира. Джокович се отърси от колебливото начало на мача и от този момент насетне изцяло имаше контрола на своя страна, спечелвайки пет последователни гейма, преди безпроблемно да запише откриващата част в графата си.

Вместо обаче да пренесе импулса от играта си в края на предходната част и след почивката, Джокович трябваше да се сблъска с нови проблеми рано във втората част. Сърбинът предаде още второто си подаване, а отлично играещият до момента Куон хладнокръвно успя да неутрализира всичките възможности на сърбина за моментален рибрейк - 4:1. Този път 81-ят в света не допусна да се стигне до разочарованието, което претърпя в откриващия сет, и изпълнен със завидно самочувствие, изигра на високо ниво оставащите геймове, за да изравни общия резултат. 

Равностойният тенис бе налице и в третия сет. Първите четири гейма бяха спечелени от сервиращите състезатели, преди отново носителят на трофея да бъде изправен до стената. Джокович бе на прага на това да инкасира пробив в петия гейм, но не позволи това да се случи, измъквайки подаването си. В крайна сметка развоят от първата част се повтори до известна степен и тук, след като до финала на частта инициативата бе изцяло за сърбина, който записа срещу името си три последователни гейма, преди да се оттегли за почивка с нова преднина в резултата.

Положението на корта остана непредсказуемо и в четвъртия сет, където и двамата се добраха до ранни възможности да пробият другия, но това така и не се случи. Последваха два категорични гейма за сервиращите, преди да се стигне до ключовият миг в двубоя. Джокович най-сетне успя да вземе превес над Куон и бе на път да предреши окончателно съдбата на двубоя. Третият в световната ранглиста спечели впечатляващите 12 точки подред, повеждайки с 4:2, а много скоро след това вече ликуваше като краен победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт: Джокович загуби сет от световния №81, но откри Уимбълдън с успех! Владислав Риждов
Теми:  
новак джокович | обзор | сун-ву куон | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook