Нови лица в 1/8-финалите: Де Минор и Фриц продължават с отличните си изяви върху тревата

от в 18:33 на 02.07.2022
Владислав Риждов

Сезонът на трева за Алекс Де Минор на започна по очаквания начин, след като той напусна рано надпреварите в Хертогенбош и Куинс, а впоследствие не успя да защити и трофея си в Ийстбърн, където отпадна на полуфиналите. Въпреки че традиционно се представя добре върху зелената настилка, австралиецът до момента никога не бе успявал да премине отвъд първата седмица на Уимбълдън. Това обаче се промени през днешния ден, след като Де Минор не даде сет на местния любимец Лиам Броуди - 6:3 6:4 7:5, и вече е част от осминафиналите.

Срещата стартира с доста добри изяви и от двамата състезатели, които провеждаха отлично своите подавания, за да остане паритетът непокътнат. С наближаването на заключителния етап от частта обаче световният номер 27 успя да си изгради преимущество пред опонента и само за няколко минути с бърза скорост наклони везните в своя полза. Де Минор записа седем поредни точки на сметката си, повеждайки с 5:2, преди категорично да затвори откриващата част.

Срещата продължи да се развива по вкуса на поставения под номер 19 и след почивката. Показателите на двамата съперници бяха изключително близки, но Де Минор бе този, който създаде повече шансове от Броуди, което направи разликата в негова полза. 23-годишният играч реализира брейк за 3:2, който се оказа единственият в хода на частта, и така той удвои аванса си в общия резултат.

Фаворитът пренесе доминацията си и в следващия сет, започвайки го с пробив. Любимецът на публиката обаче оказа съпротива на австралиеца и му нанесе изненадващ удар в края, когато Де Минор сервираше за победата. Британецът съумя да изравни резултата, но моментално инкасира нов брейк, който изпрати 27-ия в света напред.

Подобно на Де Минор, Тейлър Фриц също постигна най-доброто си класиране на Уимбълдън и също ще дебютира в осминафиналите. Американецът, който триумфира за втори път с титлата в Ийстбърн, се справи преди минути с Алекс Молчан - 6:4 6:1 7:6(3).

Американецът бързо придоби контрола над случващото се след няколко равностойни гейма в началото. В средата на сета по-настойчивата игра на Фриц даде резултат и той материализира още първата си точка за пробив. До края пък нито един от сервиращите не загуби точка в своите подавания, което означаваше, че световният номер 14 повежда в общия резултат. Акцията на поставения под номер 11 не спря дотук, и в последвалия сет той бе дори още по-категоричен. Фриц на бърза ръка си отвори дистанция от 4:0, а авансът му се оказа непосилен за заличаване от страна на словенеца, което доближи шампиона от Индиън Уелс на крачка от крайната победа.

Тя пък се оказа на една ръка разстояние, когато в третата част отново Фриц владееше инициативата. Той направи серия от три поредни гейма, за да поведе с 5:2, но нехарактерен спад в представянето му доведе до изравняването на резултата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който премина под диктовката на представителя на САЩ, с което Фриц си гарантира триумфа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови лица в 1/8-финалите: Де Минор и Фриц продължават с отличните си изяви върху тревата Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | обзор | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook