Нови разкрития: Адвокатите на Джокович с доказателства, че може да играе на АО

от в 22:26 на 08.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович отпътува за Австралия в началото на тази седмица, вярвайки, че има медицинско изключение, което ще му позволи да се състезава за спечелване на рекордна 21-ва титла от Големия шлем на Australian Open. Смяташе се, че световният номер едно е получил писмено разрешение от имиграционния отдел на Австралия, но на летището го очакваше неприятна изненада.

Сърбинът беше задържан при пристигането си на границата, тъй като медицинското му освобождаване се оказа невалидно и впоследствие визата му беше анулирана, което означаваше, че има сериозно опасност да бъде депортиран от страната. Все пак засега на 20-кратния шампион от Шлема му беше позволено да остане в страната и в момента бива държан под пълна изолация в имиграционен хотел, докато излезе крайно съдебно решение по неговия случай, чието изслушване е насрочено за понеделник.

Вчера пък стана ясно, че от Tennis Australia са изпратили писмо до играчите, което предполага, че може да им бъде предоставено медицинско освобождаване за участие, ако успеят да докажат, че са се заразили с Covid-19 през последните шест месеца. Това веднага провокира адвокатите на лидера в ранглистата и те представиха съдебна преписка, в която посочват, че Джокович е дал положителен тест за коронавирус на 16 декември през миналата годината.

Вещите лица също така посочват, че техният клиент не е имал никакви симптоми през последните две седмици, откакто е дал последната си положителна проба и дори заявяват как на 1 януари са получи документ от австралийското вътрешно мининстерство, чиято тежест позволява на Ноле да замине за Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови разкрития: Адвокатите на Джокович с доказателства, че може да играе на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | ваксини | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook